KERMISVENRAY.COM~KERMISVENRAY.COM~KERMISVENRAY.COM~KERMISVENRAY.COM~KERMISVENRAY.COM~KERMISVENRAY.COM~KERMISVENRAY.COM~KERMISVENRAY.COM

NIEUWSPAGINA 2009

Geen strafbare feiten bij kermisongeluk
Het onderzoek naar het kermis-ongeluk in Venray begin augustus heeft geen strafbare feiten aan het licht gebracht. De uitkomst heeft dan ook geen gevolgen voor de attractie 'turbo polyp' of voor de eigenaar. Dat melden de politie en de Voedsel- en Warenautoriteit, die verantwoordelijk is voor de veiligheid op kermissen. Bij het ongeluk raakte een 13-jarige jongen ernstig gewond. Hij kwam met zijn hoofd klem te zitten op het moment dat hij uitstapte terwijl de attractie nog niet helemaal stil stond.
BRON: L1 - woensdag 16 september 2009

Jongen ernstig gewond op kermis in Venray
Een 13-jarige jongen uit Wanssum is woensdagavond op de kermis in Venray ernstig gewond geraakt toen hij na een val met zijn hoofd klem kwam te zitten tussen een attractie. De jongen zat met een 14-jarig vriendje in een attractie. Het slachtoffer wilde uitstappen op het moment dat de attractie nog niet helemaal stil stond. Hij viel en kwam met zijn hoofd tussen het draaiende karretje en een draagarm.
In het ziekenhuis bleek dat het kind diverse breuken had aan zijn oogkassen en letsel aan zijn hoofd. De Voedsel en Waren Autoriteit stelt een onderzoek in.
BRON: L1 - donderdag 6 augustus 2009

Kermisevaluatie: Venrayse kermis 2009 succesvol verlopen
Traditiegetrouw wordt op woensdagmorgen voor aanvang van de laatste draaidag teruggeblikt op de voorbije kermisdagen, zo ook dit jaar.
Kermisexploitanten, gemeente Venray, de twee kermisbonden, horeca-ondernemers, politie en andere betrokkenen  waren het er over eens dat de kermis dit jaar weer bijzonder goed (exploitanten en horeca) en rustig (politie en ehbo) verlopen is. Morgen in het dagboek, dat elders op deze site wordt bijgehouden meer info over de evaluatie.
BRON/ TEKST: Redactie Kermisvenray.com –woensdag 5 augustus 2009

Martijn Bloemen ontwerpt mooiste Kermislogo voor Venrayse kermis 2010
Martijn Bloemen heeft de wedstrijd “ontwerp een Kermislogo” editie 2010 gewonnen. Het door hem gemaakte logo zal als beeldmerk worden gebruikt voor de Venrayse kermis van 2010. Aan de wedstrijd namen diverse leerlingen uit de groepen 5,6,7 en 8 van scholen uit de gemeente Venray deel. Tweede werd Wesley Lammerts Van Buren en derde werd Sven Molhuyzen.
BRON: Gemeente Venray – TEKST: Redactie Kermisvenray.com – dinsdag 4 augustus 2009

Gratis naar de kermis?
Je zit in groep 5, 6, 7 of 8 van een basisschool in gemeente Venray en je bent dol op de kermis? Dan snel aan de slag met kleurpotlood, stiften of verf om een logo te ontwerpen voor de Venrayse kermis van 2010.
Want wie het mooiste ontwerp maakt en inlevert, zit deze kermis al een middag gratis in alle attracties! Samen met een vriendje of vriendinnetje.
Je ontwerp moet uiterlijk dinsdag 4 augustus om 09.00 uur bij de gemeente binnen zijn. Het adres: Gemeente Venray, Raadhuisstraat 1 of Postbus 500, 5800 Am Venray. Ter attentie van Helene Busser, afdeling Veiligheid en Handhaving.
BRON: Gemeente Venray - zaterdag 1 augustus 2009.

Kermis Radio
Op 1 en 2 augustus zal Omroep Venray live aanwezig zijn op de Venrayse Kermis. Van 14:00 tot 18:00 uur komen we beide dagen met leuke sfeerrapportages. Kom naar onze stand op de Grote Markt (nabij Marskramer) en maak kans op een van de prijzen!
BRON: Omroep Venray - zaterdag 1 augustus 2009.

Venrayse kermis 2009 officieel van start gegaan
Om 15:00 uur is de Venrayse kermis 2009 officieel van start gegaan. Wethouder Patrick van der Broeck opende samen met een delegatie van basisschoolleerlingen de kermis bij het reuzenrad Diamond Wheel op het Schouwburgplein. Morgen meer info over de opening en de eerste impressie in het dagboek, dat elders op de site tijdens de Venrayse kermis wordt bijgehouden.
BRON/TEKST: Kermisvenray.com – vrijdag 31 juli 2009

Belangrijke mededeling m.b.t. Kermisloterij 2009
Ook dit jaar zal er evenals andere jaren een grootse kermisloterij worden gehouden. De trekking van deze loterij is dinsdagavond om 20:30 uur bij de ingang van het gemeentehuis aan de Raadhuisstraat. Helaas is er een vervelende fout ontdekt op de 60.000 kermisloten die onder het kermisvierende publiek worden uitgedeeld. Op de loten staat vermeld dat deze in de bus gedeponeerd moeten worden bij de autoscooter op het Schouwburgplein, maar dit moet zijn bij de autoscooter op het Raadhuisplein!
BRON: Kermisteam gemeente Venray – TEKST: Redactie Kermisvenray.com – vrijdag 31 juli 2009

Grootste reizende reuzenrad van Europa in Venray
Dé publiekstrekker van de Venrayse kermis is gearriveerd: de Diamond Wheel. Het grootste reizende reuzenrad van Europa is voor het eerst in Limburg.
De nieuwe attractie is 55 meter hoog en heeft met zijn dichte gondels en witte kleur een chique uitstraling. De exploitant wilde graag in Venray staan, met zijn attractie die de kermisgangers naar grote hoogte brengt. De kermis in Venray wordt vrijdag geopend en duurt tot en met woensdag.
L1 radio en televisie was speciaal hiervoor naar Venray gekomen en maakte een radio-interview en een nieuwsitem voor het L1 televisieprogramma L1VNDG. Voor het radio-interview verwijzen wij u naar de website www.l1.nl. De gemaakte opnames zullen morgen (30-07) uitgezonden worden tijdens het nieuwsprogramma L1VNDG (17:30 uur, herhaling ieder uur).
BRON: L1 – TEKST: L1 en Kermisvenray.com – woensdag 29 juli 2009.

Eerste exploitanten al in Venray!
De kermisfamilies Cordes en Bierens zijn dit jaar de eerste exploitanten die gearriveerd zijn in Venray. Deze exploitanten zullen op de Venrayse kermis die dit jaar zal plaatsvinden van vrijdag 31 juli t/m woensdag 5 augustus a.s. een snackwagen (Temple of Food, Jan Cordes Jr.) en gebakkraam (G.A. Bierens) exploiteren. Vandaag is het grasveld bij de Grote Kerk al voorzien van loopplaten en is er al een start gemaakt met het verwijderen van straatmeubilair dat in de weg staat voor sommige attracties. Het aftellen kan nu dus echt gaan beginnen, de kermis is in aantocht…
BRON/TEKST: Redactie Kermisvenray.com – vrijdag 24 juli 2009.

Duitse top-attractie “Drop Attack” niet op Venrayse kermis 2009
De 17 meter hoge freefall-toren Drop Attack van de Duitse kermisondernemer Petter, komt niet naar de Venrayse kermis van 2009. De attractie die in de categorie top-vermaak valt en een standplaats had toegewezen gekregen op het Raadhuisplein heeft zich afgemeld bij de gemeente Venray.
BRON: Kermisteam gemeente Venray – TEKST: Kermisvenray.com – donderdag 23 juli 2009.

Diamond Wheel staat niet in de weg voor festiviteiten Hulsman
De absolute topattractie van de Venrayse kermis 2009, het 55 meter hoge reuzenrad “Diamond Wheel” van kermisexploitant Arend Harms kan gewoon opgebouwd worden op het Schouwburgplein. Het was even spannend of de festiviteiten die horeca-ondernemer Paul Hulsman op de open locatie in de nabijheid van de Albert Heijn wilde realiseren doorgang konden vinden, vanwege het feit dat het reuzenrad de plek van Hulsman bijna geheel af zou gaan sluiten.
Na goed overleg tussen horeca-ondernemer Hulsman, gemeente Venray en  reuzenrad-exploitant Harms zijn deze week enkele oplossingen bedacht, zodat de festiviteiten bij Hulsman ook dit jaar weer gewoon doorgang kunnen vinden. Ook op het gebied van de muziek zijn enkele afspraken gemaakt waarbij Hulsman en Harms gaan samenwerken.
BRON/TEKST: Redactie Kermisvenray.com – donderdag 23 juli 2009. 

Joep Muurmans van het Mega Lunapark overleden
Op 90 jarige leeftijd is in Bergen op Zoom op 4 juli j.l. overleden de heer Joep Muurmans. Muurmans is in Venray beter bekend als “Joep van het Lunapark”.  De geboren Boxtelnaar die aanvankelijk meubelmaker van beroep was, had een grote liefde voor de kermiswereld. Toen hij in 1946 het verzoek kreeg mee te reizen met de Stoomcarrousel van de familie Janvier bedacht hij zich geen moment.  Enkele jaren reisde hij mee met de Stoomcarrousel, tot dat deze een vaste standplaats kreeg in het attractiepark Efteling in Kaatsheuvel, waar hij nog steeds te bewonderen is. Sinds het midden van de vijftiger jaren werkte hij bij de Cakewalk van eerst de familie George Reemer-Janvier en later bij Chris en Monique Reemer-Wolters, die het Mega Lunapark tot op de dag van vandaag nog steeds met veel liefde exploiteren. Al die jaren was Joep Muurmans rond de eerste week van augustus in Venray te vinden tot en met de kermis van 2002. In 2003 nam hij zijn intrek in Zorgcentrum St. Catharina. In 1986 mocht Muurmans de Zilveren Medaille in de Orde van Oranje-Nassau ontvangen.
De uitvaartplechtigheid vond plaats op 7 juli in de kapel van het Zorgcentrum St. Catharina met aansluitend de crematie.
Het is bijzonder jammer dat Joep Muurmans de viering van het feit dat het Mega Lunapark dit jaar voor de 75ste keer de Venrayse kermis zal aandoen, niet meer mag meemaken.
BRON/TEKST: Redactie Kermisvenray.com – donderdag 23 juli 2009.

Diamond Wheel blikvanger kermis
Venray staat van  vrijdag 31 juli tot en met woensdag 5 augustus weer in het teken van de jaarlijkse kermis. Ook dit jaar is de gemeente er weer in geslaagd  om enkele topattracties naar Venray te halen. De absolute blikvanger is ongetwijfeld het Diamond Wheel, het grootste reizende reuzenrad van Europa. “Venrayse kermis gaat dit jaar met het Diamond Wheel, de zweefmolen Sky Flyer en de luchtschommel Rock-It echt de hoogte in”, zegt kermiswethouder Patrick van der Broeck. De kermis, die op vrijdag 31 juli om 15.00 uur wordt geopend bij het 55 meter hoge reuzenrad op het Schouwburgplein, telt dit jaar 61 attracties.
Het Diamond Wheel op het Schouwburgplein is volgens Van der Broeck de absolute topattractie. Dat wordt beaamd door kermismeester Bart Cox. “Het Diamond Wheel is een chique reuzenrad met dichte gondels, dat ’s avonds sprookjesachtig wit wordt verlicht. Het reuzenrad heeft een speciale vip-gondel, waarin je onder het genot van een glas champagne tegen een meerprijs over Venray kunt kijken. Het reuzenrad ging op 4 april in première op de Dam in Amsterdam. Deze stijlvolle nieuwe attractie heeft grote steden als Groningen en Tilburg bezocht en is vanaf vrijdag 31 juli zes dagen te bewonderen in Venray. Het Diamond Wheel is een echte publiekstrekker.”
SKY FLYER
De 35 meter hoge zweefmolen Sky Flyer, die vorig jaar nog in aanbouw was en op het laatste moment afhaakte voor de kermis in Venray, is deze editie wel  van de partij. Deze ‘kettingcarrousel op hoogte’ staat op het Raadhuisplein en brengt haar bezoekers naar een hoogte van 30 meter. “Maar ook de Rock-It op de Raadhuisstraat  is een topattractie voor mensen zonder hoogtevrees. De Rock-It is een enorme schommel die ook nog eens over de kop gaat”, weet wethouder Patrick van der Broeck. Verder keert de snelheidsmolen Snow Jet terug. De attractie stond voor het laatst veertien jaar geleden in Venray en krijgt dit jaar een plek op het Henseniusplein. Maar ook de X-Factory, de Drop Attack en de meer traditionele attracties als de botsauto’s, carrousel, bootjesmolen, zweefmolen, Turbo Polyp, grijpkranen, fotoschietsalon en de Breakdance ontbreken dit jaar niet. De wethouder is bijzonder tevreden over de attracties die naar Venray komen. “Ik denk dat we er weer in geslaagd zijn om een grote variëteit aan attracties naar Venray te halen. Er is voor ieder wat wils, een prachtige mix, voor zowel jong als oud, voor mensen met en zonder hoogtevrees. Op elk plein staat minimaal één attractie van formaat. Bijzonder is ook dat het Lunapark van de familie Reemer-Wolters dit jaar voor de 75ste keer in Venray is. Het Lunapark is een begrip in Venray.”
Het project ‘Centrum op de schop’ heeft geen gevolgen voor de omvang van de huidige kermis, vertelt Van der Broeck.  “Maar nieuw is wel dat we dit jaar de Schoolstraat meer bij het kermisterrein gaan betrekken. Er komt sfeerverlichting in de volle breedte van de straat en ook is er aan het begin van de Schoolstraat, aan de kant van het Schouwburgplein, plek voor wat kleine zaken, zoals de verkoop van gebak en ‘Reibekuchen’. Ook kunnen belangstellenden hier hun haren in rastastijl laten vlechten. De kans  is groot dat we volgend jaar de dan opgeknapte en verbrede Schoolstraat meer bij het kermisterrein gaan betrekken om zo het ‘rondje Venray’ te versterken. Nu kan dat nog niet omdat de hulpverleningsvoertuigen erdoor moeten kunnen.”  Verder komen er volgens de wethouder meer openbare toiletten op het kermisterrein te staan. “Die waren er gewoon te weinig. Daar is tijdens de werkzaamheden voor ‘Centrum op de schop’ meteen rekening mee gehouden in de ondergrondse infrastructuur. Er zijn nu veel meer aansluitplekken voor toiletunits.”
De uitbreiding van het kermisterrein gaat door, meldt Van der Broeck. Alleen kan dat in 2009 nog niet gerealiseerd worden omdat het plein in het plangebied De Gouden Leeuw nog niet klaar is. “Met ingang van 2010 zal de Venrayse kermis vier of vijf attracties meer tellen. De uitbreiding moet je vooral zien als een kwaliteitsimpuls. Het is straks mogelijk om nog meer publiekstrekkers naar Venray te halen. Grote, spraakmakende attracties die echt wat toevoegen aan een regiokermis als die van Venray. Dat zal de kwaliteit en aantrekkingskracht van de kermis zeker ten goede komen.”
PRIJZEN OMHOOG
Voor het eerst sinds jaren gaan de ritprijzen omhoog. Venray wil een echte familiekermis blijven met lage, vaste prijzen. Het is volgens de kermiswethouder echter onmogelijk om de ritprijzen op hetzelfde, lage niveau te houden. “Ze zijn al zes jaar niet meer verhoogd. Kijk maar eens hoe hard in die periode de brandstof- en energiekosten zijn gestegen. Kermisexploitanten hebben daar ook mee te maken. Ze moeten wel aan hun inkomsten kunnen komen. Bovendien is de verhoging nodig om ook de kwaliteit van de attracties te kunnen waarborgen.” De ritprijs voor kinderattracties gaat omhoog van 0,80 naar 1 euro. De prijs voor de grote vermaakzaken stijgt van 1,50 naar 1,80 euro (m.u.v. het reuzenrad: 3,50 euro voor volwassenen, 2,50 euro voor kinderen) en de Rock-It (2,50 euro voor iedereen).  De 61 attracties staan verspreid over zeven locaties: Schouwburgplein, Henseniusplein, Grote Markt, Hofstraat, Raadhuisstraat, Raadhuisplein en het grasveld bij de Grote Kerk, dat ook dit jaar weer in het teken staat van de kinderattracties. Alle pleinen worden verder aangevuld met de gebruikelijke spelen en consumptiezaken. Op De Bleek staat dit jaar weer de politiepost en de EHBO-post is gevestigd in de schouwburg en is bereikbaar via de achteruitgang aan De Bleek.
BRON: Nieuwsblad Peel en Maas - donderdag 16 juli 2009.

Opnieuw 58 attracties op Venrayse kermis 2009!
De Venrayse kermis, die dit jaar gehouden zal worden van vrijdag 31 juli t/m woensdag 5 augustus, zal net zoals vorig jaar weer 58 attracties tellen.
De grote publiekstrekker van dit jaar zal ongetwijfeld het splinternieuwe mega-reuzenrad van Arend Harms worden. Het reuzenrad wordt op dit moment nog afgebouwd bij de fabrikant en zal over een paar weken in première gaan op de voorjaarskermis van Amsterdam. Begin augustus zal het 55-meter hoge rad op het Schouwburgplein in Venray staan.
Afgelopen jaar haalde hij de Venrayse kermis net niet, omdat de attractie nog in aanbouw was, maar dit jaar zal hij wel aanwezig zijn: de 35 meter hoge  zweefmolen Sky Flyer van Frans v/d Wiel. Verder is er de terugkeer van de snelheidsmolen Snow Jet, die voor het laatst 14 jaar geleden in Venray stond. Ook staat er dit jaar een super grote schommel op de kermis met de naam Rock-It! Natuurlijk ontbreken ook de standaardzaken als botsauto’s, lunapark en de Turbo Polyp niet. Verder kunnen bezoekers ronddwalen in een glazendoolhof (één van Nederlands mooiste), het spookhuis ingaan, een ritje maken in de X-Factory of in de traditionele rupsbaan. Ook de altijd populaire breakdance zal aanwezig zijn. Voor de kleine bezoekers is er ook van alles te beleven: een ritje in de carrousel, mini zweefmolen, bootjesmolen, mini cars, babyflug of de Reis door Toverland, het kan bij deze editie allemaal. Ook is er dit jaar de terugkeer van een echte familie-achtbaan de Big Apple en zijn de super lange glijbaan Mega Slide en de trampolines ook aanwezig. De kermis wordt verder aangevuld met diverse leuke spelletjes en consumptiezaken. Zo zal dit jaar voor het eerst de Spaanse lekkernij Churros worden verkocht en kunt u een leuke tekst laten afdrukken op een metalen plaat bij de verkoopstand Funny Plates.
Kijk voor een overzicht van alle 58 attracties op de pagina “Attractielijst 2009” elders op deze site!
BRON: Kermisteam gemeente Venray – TEKST: Redactie Kermisvenray.com – 28 maart 2009

Kermisvenray.com vernieuwd online!
Zoals u de laatste weken ongetwijfeld al is opgevallen heeft de Venrayse kermiswebsite Kermisvenray.com een compleet nieuwe lay-out gekregen. Ook zijn de bekende rubrieken verder uitgebreid of geactualiseerd. Maar de grootste verandering t.o.v. de vorige website is, dat er vanaf heden ook aandacht wordt geschonken aan circussen en monstertruckshows, die Venray met enige regelmaat aandoen. Door deze toevoegingen kunnen wij u een totaalpakket bieden van het rondreizend vermaak dat Venray aandoet. De komende weken zullen de laatste puntjes op de “i”gezet worden.
BRON: Redactie Kermisvenray.com – 28 maart 2009

Kermis Venray 2009: Op voorhand al spectaculair
De Venrayse kermis, die in 2009 gehouden zal worden van vrijdag 31 juli t/m woensdag 5 augustus gaat op voorhand er al veel belovend uitzien. Het Venrayse kermisteam is erin geslaagd om 4 zeer spectaculaire topattracties te contracteren. Het gaat om een 55 meter hoog reuzenrad, een grote zweefmolen, een gigantische over-de-kop schommel en een razendsnelle snelheidsmolen.
Het gemeentelijk kermisteam maakte deze week de eerste attracties bekend die naar de komende centrum-kermis gaan komen. Het gaat om de zogenaamde topattracties. De overige attracties kunnen zich op dit moment inschrijven. De uiteindelijke complete attractielijst zal medio januari bekend worden gemaakt.
Hoog, hoger en hoogst zouden wel eens de meest gebruikte woorden kunnen worden op de Venrayse kermis 2009 vanwege het feit, dat de voorverpachte attracties veelal de hoogte in gaan.
De eerste voorverpachte attractie is het nog nieuw te bouwen reuzenrad van de familie Harms uit Assen. Het reuzenrad zal een hoogte bereiken van maar liefst 55 meter en heeft een grondoppervlak van 21 meter breed en 19 meter diep.
De zweefmolen Sky Flyer zal dit jaar écht naar Venray komen. De 35 meter hoge zweefmolen van kermisexploitant Frans van der Wiel uit Vlijmen zou tijdens de afgelopen editie al aanwezig zijn maar moest op het laatste moment zich afmelden. De attractie was nog niet af en stond daardoor nog bij de fabrikant in Italië. Op 5 september 2008 was het zo ver, dat de Sky Flyer in première kon gaan op de kermis van Volendam.
De derde attractie van formaat, die naar Venray komt, is de Rock-It van Peter Stroucken uit Echt. De Rock-It, ook een geheel nieuwe vermaakzaak, kan het best vergeleken worden met een enorme schommel die tevens ook nog over de kop gaat! De inzittenden bereiken een hoogte van 24 meter. Per rit kunnen er 12 personen mee.
De laatste voorverpachte topattractie is de snelheidsmolen Snow Jet van Reinard van der Veen uit Bergen op Zoom. De Snow Jet was al eens in Venray te bewonderen, al is dat inmiddels al weer 14 jaar geleden. Met name in de avonduren is het een waar pronkstuk, vanwege de vele verlichting.
BRON: Kermisteam gemeente Venray - TEKST: Redactie Kermisvenray.com - 23 november 2008

Venrayse kermis duurder en vanaf 2010 groter van opzet
De Venrayse kermis, die ieder jaar gehouden wordt rond de eerste zondag van augustus, wordt met ingang van 2009 duurder. De kinderattracties mogen de maximale ritprijs verhogen van € 0,80 naar € 1,- en de grootvermaakattracties mogen de maximale ritprijs verhogen van € 1,50 naar € 1,80. Deze aanpassing is noodzakelijk geworden omdat de exploitatiekosten, die kermisexploitanten maken, de laatste jaren flink zijn toegenomen. Middels deze ritprijsverhoging wil de gemeente Venray de exploitanten tegemoetkomen.
De kermis zal vanaf 2010 worden uitgebreid met een extra locatie op het nieuwe Gouden Leeuw-complex. Hier ontstaat vanaf 2010 ruimte om een 4/5-tal attracties te kunnen plaatsen. Het is de bedoeling, dat op deze locatie de grote topattracties, waarvoor op de huidige kermislocaties nauwelijks ruimte is, worden neergezet.
Binnen enkele weken zal de gemeente Venray al bekendmaken welke topattracties in 2009 naar Venray zullen komen. De redactie van Kermisvenray.com houdt u op de hoogte!
BRON: Gemeente Venray - TEKST: Redactie Kermisvenray.com - 6 november 2008

Top

© HaMe Schausteller Fotografie & Promotie (Venray-NL)  | Info: redactie@kermisvenray.com