KERMISVENRAY.COM~KERMISVENRAY.COM~KERMISVENRAY.COM~KERMISVENRAY.COM~KERMISVENRAY.COM~KERMISVENRAY.COM~KERMISVENRAY.COM~KERMISVENRAY.COM

NIEUWSPAGINA 2010

Kermis Geijsteren blijft met Pinksteren
De dorpsraad van Geijsteren is niet van plan om de jaarlijkse kermis te verplaatsen naar een andere datum. Het is al een lange traditie dat Geijsterse kermis valt in het pinksterweekeinde. “Dat willen we graag zo houden”, zegt Rob Cox maandag in het dorpsradenoverleg. Het nadeel is dat er voor Geijsteren met Pinksteren niet de allerbeste attracties overblijven. “De draaimolen was dit jaar niet meer dan een uitgeklapte aanhangwagen”, aldus Cox. “Exploitanten kunnen in dat weekeinde elders meer verdienen dan op onze kleine kermis.” Toch toont de dorpsraad zich tevreden. “Het is de laatste jaren weer drukker geworden, dat komt ook door het feest op het plein.” Het contract met de kermisexploitant van de ‘nieuwe’ dorpen Blitterswijck, Geijsteren en Wanssum loopt nog door tot in 2012. Daarna zullen deze drie dorpen zich aansluiten bij de andere dorpen van de gemeente Venray. Daar loopt het contract met de gebroeders Regter af in 2011.
BRON: Nieuwsblad Peel en Maas - 9 december 2010.

Kermis in Antoniusveld op zaterdag 11 september
In het kader van het 10-jarig jubileum organiseert de Wijkraad St. Antoniusveld op zaterdag 11 september een wijkkermis. Behalve de grote kermis in het Centrum en de dorpskermissen kent Venray nu ook de eerste wijkkermis.
De Wijkraad Antoniusveld bestaat dit jaar 10 jaar. Reden voor de Commissie Activiteiten om het jaarlijkse wijkfeest op zaterdag 11 september in een wijkkermis om te toveren. De redactie van de wijkkrant sluit hierbij aan door met een bijzondere uitgave van de Veldpraot te verschijnen. Deze Kermiskrant valt deze dagen bij de wijkbewoners in de bus.
De kermis vindt plaats op en rond de groenstrook aan de St. Antoniusveldweg. Na de opening om 13.00 uur kan jong en oud terecht in één van de vele attracties: onder andere een nostalgische draaimolen, een mega skelterbaan, een bungeetrampoline, een schiettent, een wervelwindkast, touwtje trekken. Ook een ritje door de wijk in de kermistrein behoort tot de mogelijkheden. Het avondprogramma wordt gevuld met optredens van Sunny Sjonnie en een grote kermisloterij.
De kermis in Antoniusveld is voor iedereen toegankelijk. Attractiemunten à € 0,50 zijn op het kermisterrein verkrijgbaar.
Lijst van de aanwezige attracties:
- Bungee trampoline
- Mega Skelterbaan
- Nostalgische draaimolen
- Klimvuurtoren
- Treintje
- Touwtje trekken
- Mep ‘m d’r in
- Springkussen
- Schiettent
- Kop van Jut
- Suikerspinkraam
- Popcornkraam
- Snoepkraam
- Poffertjeskraam
- Fruitkraam
- Hamburgertent
- Wervelwind kast
BRON: Bestuur Stichting Wijkraad Antoniusveld – 8 september 2010.

Oorkonde voor kermisexploitant van de Nostalgische Bootjesmolen
De familie Eeringa (zie foto) ontving vanmorgen tijdens de jaarlijkse kermisevaluatie in het gemeentehuis uit handen van kermiswethouder Ike Busser een oorkonde voor het feit dat hun attractie, de Nostalgische Bootjesmolen die op de Venrayse kermis een standplaats heeft op het grasveld bij de Grote Kerk, dit kermisseizoen precies 100 jaar oud is.

©-FOTO: HaMe Schaustellerfotografie
BRON/TEKST: Redactie Kermisvenray.com - 4 augustus 2010

Trekking Kermisloterij verplaatst naar andere locatie
De trekking van de Venrayse Kermisloterij 2010 die gepland stond in het Schoutenstraatje is verplaatst naar de locatie De Bleek t.h.v. de tijdelijke E.H.B.O.-post (achterkant Schouwburg). De aanvangstijd van 20.30 uur blijft ongewijzigd.

©-FOTO: HaMe Schaustellerfotografie
BRON: Kermisteam gemeente Venray - TEKST: Redactie Kermisvenray.com - 3 augustus 2010

Geen vervanger voor afgemelde katapult Adrenalin
Ondanks alle goede inspanningen van het Venrayse kermisteam ten spijt is het niet gelukt om een vervangende attractie te contracteren om de opengevallen ruimte, waar de katapult Adrenalin zijn standplaats had moeten in nemen, op te kunnen vullen. Er is nu voor gekozen om het Henseniusplein iets anders in te delen en het Voetbalspel te verplaatsen van de Raadhuisstraat naar dit plein. Door de herindeling en het verplaatsen van laatst genoemde attractie oogt het Henseniusplein toch als een volwaardig geheel.
BRON: Kermisteam gemeente Venray – TEKST: Redactie Kermisvenray.com – 30 juli 2010

Toch geen kermisattracties op de locatie Schoolstraat tijdens kermis 2010
Na uitvoerig overleg met alle betrokken partijen is besloten om op de kermislocatie Schoolstraat geen attracties te plaatsen. In eerste instantie waren hier een drietal oefeningspelen verpacht die ter hoogte van de mobiele politiepost geplaatst zouden worden. De oefeningspelen zijn nu verdeeld over de overige locaties. De Prize Dropper kunt u nu vinden in de Hofstraat, Wip de Kip staat op het Raadhuisplein en het Kanalenspel heeft zijn standplaats gekregen op het Mgr. Goumansplein.
BRON: Kermisteam gemeente Venray – TEKST: Redactie Kermisvenray.com – 30 juli 2010

Katapult Adrenalin niet op Venrayse kermis 2010
De katapult Adrenalin van kermisondernemer De Rooij die een standplaats zou innemen op de locatie Henseniusplein heeft zich afgemeld bij het Venrayse kermisteam. De Adrenalin, waarin je zittend in een z.g. kogel tientallen meters het luchtruim wordt ingeschoten, zou één van de topattracties worden van de a.s. centrumkermis. Het kermisteam is op het ogenblik aan het bekijken wat de mogelijkheden zijn om de open gevallen ruimte zo goed mogelijk op te vullen. Wanneer er meer bekend is zal het op deze nieuwspagina worden gepubliceerd.
BRON: Kermisteam gemeente Venray – TEKST: Redactie Kermisvenray.com – 28 juli 2010

Nederlands nieuwste achtbaan op tijd klaar voor Venrayse kermis 2010
De achtbaan Mini Racer van kermisondernemer J. Hinzen uit Weert is op tijd klaar om deel te kunnen nemen aan de Venrayse kermis 2010. De achtbaan had enkele maanden terug al zijn opwachting moeten maken op een Nederlandse kermis, maar de première werd steeds uitgesteld. De achtbaan wordt volgende week opgebouwd op het Mgr. Goumansplein (parkeerplaats gedeelte). Het is een compacte achtbaan van 22 bij 20 meter die een hoogte heeft van 10 meter. Bij een rit zullen de bezoekers plaatsnemen in zogenaamde tot Mini Cooper omgebouwde gondels die tot twee keer toe een zeer snelle afdaling zullen maken op het traject. Van spanning en de nodige kriebels verzekerd! Afgelopen vrijdag was het dan eindelijk zover. De Mini Racer beleefde zijn première op de Tilburgse kermis. De redactie van Kermisvenray.com reisde vrijdag af naar Tilburg om de baan met eigen ogen alvast te gaan bekijken en maakte de onderstaande foto van de nieuwe achtbaan:

©-FOTO: HaMe Schaustellerfotografie
BRON: Redactie Kermisvenray.com – 19 juli 2010

Geen vuurwerk meer tijdens Venrayse kermis
Het traditionele kermisvuurwerk dat op de laatste avond van de Venrayse kermis ontstoken werd is met ingang van dit jaar uit het randprogramma gehaald. De reden is dat de Algemene Plaatselijke Verordening (APV), die enige tijd geleden herzien en aangepast is, het niet meer toelaat om een vuurwerk te ontsteken op de locaties waar de voorgaande jaren het vuurwerk de lucht werd ingeschoten.  In plaats van het vuurwerk is er nu woensdagavond op de kermisterreinen een dynamisch verrassingsentertainment.
BRON: Gemeente Venray – TEKST: Redactie Kermisvenray.com – 19 juli 2010

Fun Factory niet op Venrayse kermis 2010
De grootvermaakzaak Fun Factory (zie foto) zal in tegenstelling tot eerdere berichten niet aanwezig zijn op de Venrayse centrumkermis van vrijdag 30 juli t/m woensdag 4 augustus 2010. Kermisondernemer Kroon uit Neede heeft dit laten weten aan de gemeente Venray. Er komt geen specifieke vervanger voor in de plaats. De Fun Factory zou geen primeur voor de a.s. Venrayse kermis zijn. De attractie stond in 2007 al eens in Venray op de locatie Raadhuisstraat.  

©-FOTO: HaMe Schaustellerfotografie 
BRON: Kermisteam gemeente Venray – TEKST: Redactie Kermisvenray.com – 14 juli 2010

Per 12 juli a.s. enkele interne veranderingen binnen de website Kermisvenray.com
De redactie van Kermisvenray.com voert per 12 juli a.s. diverse veranderingen door ter verbetering van de promotie en verslaglegging van de Venrayse centrumkermis. Wat gaat er precies veranderen:
- De rubriek “Aankomst-/bouwschema” die sinds 2006 jaarlijks inzicht gaf wanneer de attracties in Venray gearriveerd waren, wanneer er gestart werd met de opbouw en wanneer de zaak klaar was om in exploitatie genomen te worden komt in zijn geheel te vervallen en keert ook niet meer terug. Het verdwijnen van deze pagina is het gevolg van het feit, dat de actuele stand van zaken vanaf heden goed is te volgen door het plaatsen van eigen actuele foto’s.
- Het grote succes van eigen foto’s van de Venrayse dorpskermissen 2010 tot nu toe is voor de redactie van Kermisvenray.com reden om vanaf de Venrayse kermis 2010 altijd op de website  de bezoekers de actuele gebeurtenissen aan de hand van foto’s mede te delen. De reeds bestaande pagina “Attractiefoto’s 2010” zal worden gewijzigd in “Foto’s Venray 2010”. Zoals de planning er nu uitziet gaat deze pagina uit de volgende onderdelen bestaan: Aankomst/transport, opbouw, opening, sfeerimpressie (dag), sfeerimpressie (avond), kindermiddag, trekking kermisloterij, evaluatie gemeentehuis/uitreiking George Reemer Publieksprijzen en afbraak.
Wij hopen als redactie dat wij u op deze manier nog beter van dienst kunnen zijn en dat u met nog meer plezier onze website zult bezoeken!
BRON: Redactie Kermisvenray.com – 5 juli 2010.

Recordaantal van 66 attracties op Venrayse kermis 2010
Op de Venrayse kermis die dit jaar plaats zal vinden van vrijdag 30 juli t/m woensdag 4 augustus zullen 66 attracties hun opwachting maken. Het is daarmee de grootste editie, die ooit in Venray gehouden is. Van de 66 attracties zijn er maar liefst 28, die nog nooit eerder te bewonderen waren in het Venrayse centrum, waaronder vele toonaangevende zaken.
Uit de vele inschrijvingen die de gemeente Venray ook dit jaar weer tegemoet kon zien, heeft het Venrayse kermisteam een buitengewoon aantrekkelijke en gevarieerde kermis kunnen samenstellen.
De absolute topattractie van deze aankomende editie is ongetwijfeld de 60 meter hoge torenzweefmolen Around the World. Verdere topattracties die 6 dagen lang het Venrayse straatbeeld mede zullen bepalen, zijn de Sound Machine (voor de echte durfals), Spuk Castle of Doom (groot spookhuis, met  vrije val), Adrenalin (katapult), Cyber One (super slinger), Show Time (reusachtige schommel), Tornado (al draaiend de hoogte in), Fun Factory (hierin word je beslist draaierig), X-Factory (van links naar rechts… en met goed weer aqua fun), Crazy Kitchen (lekker ronddwalen in een mega groot glazendoolhof) en Temple of Adventure (loop-spookhuis). Natuurlijk zullen de standaardzaken als botsauto’s, lunapark, polyp, breakdance en rupsbaan niet ontbreken!
Voor de kinderen is er uiteraard ook van alles te beleven. Naast de traditionele zaken als: carrousel, mini zweefmolen, vliegtuigjes, mini cars en trampolines kunnen de kinderen ook dit jaar weer afglijden van de 38 meter lange glijbaan Mega Slide. Nieuw voor de kinderen zijn deze kermis de moderne kindercarrousel Play Station, de buggy-baan Jungle Adventure en de familie-achtbaan Mini Cooper Racer. Ook de Nostalgische Bootjesmolen die het afgelopen jaar de George Reemer Publieksprijs in de rubriek kindervermaak won, is weer van de partij!
Naast bovengenoemde vermaakzaken, zal de kermis verder worden aangevuld met de gebruikelijke oefeningspelen en consumptiezaken. Ook in deze twee sectoren zijn er diverse nieuwe zaken bij voor Venray o.a.: Herrie in de Keuken (gooi de bordjes maar kapot), Robin Hood (boogschieten), Wip de Kip , Melkbussenspel, Kanalenspel, Prize Dropper, Wafelverkoop en Zum Lustigen Elch (een prachtig aangeklede zaak, van waaruit hamburgers en aanverwante producten worden verkocht).
Reden genoeg om van vrijdag 30 juli t/m woensdag 4 augustus de Venrayse kermis te bezoeken!
Kijk voor het volledige attractie-overzicht op de pagina “Attractielijst 2010” en voor foto’s van bovenvermelde attracties op de pagina  “Attractiefoto’s 2010” elders op deze site.
BRON: Kermisteam gemeente Venray – TEKST: Redactie Kermisvenray.com – 13 januari en 4 februari 2010

Venrayse kermis 2010: Opnieuw attractie van hoog niveau gecontracteerd!
De Venrayse kermis die in 2010 gehouden zal worden van vrijdag 30 juli t/m woensdag 4 augustus wordt de komende weken verpacht. Begin januari 2010 weten we welke attracties de Venrayse pleinen en straten kleur zullen gaan geven. Om de Venrayse kermis extra aantrekkelijk te maken voor de ruim 200.000 bezoekers die Venrays grootste evenement jaarlijks trekt worden er, voordat de verpachting van start gaat (kermisexploitanten kunnen in deze periode hun eventuele interesse voor de Venrayse kermis kenbaar maken), enkele top-attracties voorverpacht. Deze attracties die door het Venrayse kermisteam voor de editie van 2010 al uitverkoren zijn, zijn: Around the World, Sound Machine, Spuk Castle of Doom en Robin Hood.

Around the World
Na het 55 meter hoge reuzenrad Diamond Wheel dat in 2009 present was, is Venray er al van verzekerd dat het in 2010 opnieuw de hoogte in kan. Eind juli 2010 zal de Zaanse kermisexploitant Jean van der Beek afreizen naar Venray met een zweefmolen van maar liefst 60 meter hoog! Afgelopen jaar kon Venray al genieten van een grote moderne zweefmolen, de Sky Flyer, die een standplaats had op het Raadhuisplein. Deze ging echter niet verder dan een hoogte van 35 meter. In 2010 gaan we nog 25 meter hoger en zullen de inzittenden een hoogte bereiken van 60 meter, in Europa’s hoogste zweefmolen Around the World.

EindhovenParkHilaria2009 (22).jpg (80322 bytes)

Sound Machine
Voor velen zal het type attractie ongetwijfeld bekend voorkomen. De Sound Machine is haast identiek aan de “slagroomklopper” Space Roller, die de kermissen van Venray bezocht van 2001 en 2003. De Sound Machine wordt net als de Around the World geëxploiteerd door Jean van der Beek uit Zaandam. De attractie is op vrijwel iedere kermis een ongekende grote hit en dan met name onder de oudere jeugd. Maar ook voor de mensen die er niet in gaan is het een ware lust voor het oog. Door de snelle bewegingen van de attractie en de vele duizenden lichtjes is het boeiend om er naar te blijven kijken.

Best2009 (3).jpg (151833 bytes)

Spuk Castle of Doom
Stond er afgelopen jaar nog een loopspookhuis op de kermis, in 2010 komt er weer een groot spookhuis naar Venray. Spuk Castle of Doom van kermisondernemer Sipkema-Lutjens uit Elsloo. Hij zal voor de eerste keer naar Venray afreizen en 6 dagen lang zorgen voor de nodige spanning. De bezoekers maken zittend in een karretje een spannende griezeltocht over een uitgestrekt parcours wat ze niet snel zullen vergeten. Het spookhuis staat bekend als één van de mooiste én grootste van Nederland.

EindhovenParkHilaria2009 (18).JPG (134469 bytes)

Robin Hood
Altijd al eens met een heuse kruisboog willen schieten? Grijp dan nu je kans bij de spelzaak “Robin Hood”! Bij de Robin Hood is het de bedoeling dat men met behulp van een kruisboog alle ballonnetjes raakt die op een kurkschijf zijn gemonteerd. Zijn ze allemaal kapot? Dan is het uitzoeken……….
Het kruisboogspel is op dit moment één van de populairste spelletjes op de Nederlandse kermissen.

BRON: Kermisteam gemeente Venray – TEKST: Redactie Kermisvenray.com – Vrijdag 13 november 2009.

 

Top

© HaMe Schausteller Fotografie & Promotie (Venray-NL)  | Info: redactie@kermisvenray.com