KERMISVENRAY.COM~KERMISVENRAY.COM~KERMISVENRAY.COM~KERMISVENRAY.COM~KERMISVENRAY.COM~KERMISVENRAY.COM~KERMISVENRAY.COM~KERMISVENRAY.COM

NIEUWSPAGINA 2011

George Reemer Kermisprijzen
Vanmiddag om 14.00 uur kwam voor de eerste keer de Venrayse Kermisvakjury bijeen om te bepalen wie de felbegeerde George Reemer Kermisprijzen op woensdagochtend tijdens de jaarlijkse evaluatie in ontvangst mag nemen. Het is nog altijd zo geweest dat het publiek middels een bon in de kermiskrant of via internet zijn keuze kenbaar kon maken in de diverse categorieën. Vanaf dit jaar kan het publiek echter nog slechts één attractie uitkiezen, deze ontvangt de George Reemer Publieksprijs. De vakjury, mede op initiatief van Harrie Messemaeckers, is sinds dit jaar nieuw om de George Reemer Kermisprijzen nieuw leven in te blazen. De belangstelling was de afgelopen jaren onder het publiek wat tegenvallend, vandaar deze vernieuwde opzet. De jury bestaande uit een vertegenwoordiger van Nieuwsblad Peel en Maas, Omroep Venray en Kermisvenray.com en die onder leiding staat van kermiswethouder Busser, vergaderde vanmiddag in café ’t Upke wie de winnaars in de categorieën grootvermaak, kindervermaak, oefeningspelen en consumptiezaken zullen worden. Na rijp beraad zijn de winnaars naar voren geschoven, alles onder toeziend oog van jury-voorzitter Ike busser kermiswethouder van de gemeente Venray en kermiscoördinator Henry Gruijters. De winnaars die woensdagochtend tijdens de evaluatie bekend worden gemaakt ontvagen een fraaie beker.

Op de foto v.l.n.r.: kermiscoördinator Henry Gruijters, vertegenwoordiger van Nieuwsblad Peel en Maas, vertegenwoordiger van Omroep Venray en Juryvoorzitter Ike Busser kermiswethouder van de gemeente Venray. De vertegenwoordiger van Kermisvenray.com ontbreekt op de foto, vanwege het maken van bovenstaande foto.
BRON/TEKST/FOTO: Redactie Kermisvenray.com – 9 augustus 2011.

Eerste Celebrity Night op Venrayse kermis zéér succesvol!
Voor de eerste keer werd er maandagavond een heuse Celebrity Night georganiseerd door het Venrayse kermispromotieteam. De beroemdheden deze avond waren Jean-Marie en Carmen Pfaff en het Boer Zoekt Vrouw koppel Frank en Anita. Na een besloten ontvangst eerst bij café De Klokkenluider, trok het gezelschap over de kermisterreinen om talloze keren met fans op de foto te gaan of handtekeningen uit te delen. Jean-Marie Pfaff deelde daarnaast op diverse punten verspreid over de kermis gesigneerde voetballen uit. De rondgang werd afgesloten bij café/hotel Hulsman. Het werd een Celebrity Night om niet snel te vergeten.

BRON/TEKST: Redactie Kermisvenray.com – FOTO: H. Messemaeckers – 8 augustus 2011

Een kijkje achter de schermen bij de familie De Voer van de achtbaan Super Mouse
Hans en Monique de Voer exploiteren de achtbaan Super Mouse. Dit jaar staan ze in Venray en geven ze een kijkje achter de schermen.

 
FILM: WebTV Omroep Venray - 8 augustus 2011.

Ongeluk op Venrayse kermis: één gewonde
Op de Venrayse kermis heeft zich zondagavond rond 20.50 uur een ongeluk voorgedaan bij de attractie Cyber One die een standplaats heeft op het Henseniusplein. Een 24-jarige man uit het Limburgse Echt kwam in het draaiende gebied van de attractie waardoor een gondel met een klap tegen hem aankwam. De man is overgebracht naar het ziekenhuis met een sleutelbeenbreuk.
BRON/TEKST: Redactie Kermisvenray.com - 7 augustus 2011.

Attentie: vals geld in omloop op en rond Venrayse kermis
De politie van Venray heeft diverse meldingen binnengekregen van kermisexploitanten en horecaondernemers dat er vals geld wordt neergelegd voor een ritje in een attractie of voor een consumptie op het terras. In het merendeel van de gevallen gaat het om briefjes van € 20,- die vals zijn. Uw attentie is dus gewenst.
BRON: Kermisteam gemeente Venray - TEKST: Redactie Kermisvenray.com - 7 augustus 2011.

Optreden Chinese Leeuw in Venray op film vastgelegd
Afgelopen vrijdag na de officiële opening trad er een Chinese Leeuw op. Op alle kermisterreinen gaf de leeuw een of meerdere optredens weg. Het management van de Chinese Leeuw maakte er een korte filmcompilatie van:


FILM: Management Chinese Leeuw - 7 augustus 2011.

Politie en EHBO duidelijk zichtbaar aanwezig op Venrayse kermis
De kermis in Venray kenmerkt zich door gezelligheid en gemoedelijkheid. Als er toch iets misgaat zijn politie of EHBO snel ter plekke. De politie heeft haar mobiele post weer ingericht in de Schoolstraat. De EHBO mag van de schouwburgdirectie haar intrek nemen in de schouwburg. De post is bereikbaar via de achteringang in De Bleek, vlakbij de mobiele politiepost.

BRON/TEKST: Gemeente Venray - FOTO: Redactie Kermisvenray.com - 7 augustus 2011. 

Kermisuitzending op Omroep Venray
Omroep Venray is LIVE aanwezig bij de opening van de kermis en deze is tussen 15.00 en 17.00 ook te volgen op de radio. Op kermiszaterdag en -zondag zijn we te vinden op het kermisterrein. Van 14.00 tot 18.00 uur zenden wij LIVE uit vanaf de kermis. Tijdens deze uitzendingen geven we leuke prijzen weg.
Ook dit jaar is er weer een het Roojse Huus en op kermiszondag tussen 15.00 en 16.00 uur maken we bekend welke DJ's er dit jaar het Huus ingaan en voor welk goede doel we 100 uur non-stop gaan draaien.
Maandagavond zijn we ook aanwezig bij de Celebrity Night met Jean-Marie en Carmen Pfaff en Boer Frank en zijn Anita. Deze uitzending is LIVE te volgen op Omroep Venray van 18.00 tot 20.00 uur.

BRON/TEKST: Omroep Venray - FOTO: Redactie Kermisvenray.com - 6 augustus 2011

Bewaakte fietsenstalling tijdens Venrayse kermis
Bij de familie van Laarhoven aan de Stationsweg 7c kan men tijdens de openingsuren van de kermis de fiets stallen tegen een kleine vergoeding. De fietsenstalling wordt bewaakt.
BRON: Familie van Laarhoven - 5 augustus 2011

Venrayse kermis 2011 officieel van start gegaan
De Venrayse kermis 2011 is vanmiddag iets na 15.00 uur officieel geopend door kermiswethouder Ike Busser bij de Turbo Polyp op het Schouwburgplein. De feestelijke opening werd extra kracht bijgezet door drie harde knallen van schutterij Gilde St. Jan, waarna de kermis van start kon gaan. Aansluitend maakten  genodigden en een delegatie schooljeugd een rondgang over de kermis. Diverse attracties werden uitgeprobeerd. De rondgang werd afgesloten bij de poffertjessalon op het Raadhuisplein.

BRON/TEKST/FOTO: Redactie Kermisvenray.com – 5 augustus 2011

Echtpaar Van Meetelen-Koek 25 jaar op de Venrayse kermis
De poffertjessalon van het echtpaar Van Meetelen-Koek uit Bergen op Zoom staat dit jaar voor de 25ste keer op de Venrayse kermis. Voorafgaand aan de officiële opening van de kermis werd het echtpaar door kermiswethouder Ike Busser  in het zonnetje gezet met een fraaie bos bloemen en een poffertjespan. De poffertjessalon is dit jaar te vinden op het Raadhuisplein.

BRON/TEKST/FOTO: Redactie Kermisvenray.com – 5 augustus 2011

KermisExpo in de Hofstraat: Komt dat zien, komt dat zien…!
Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover dat de aangekondigde kermisexpositie in de etalage van het pand Hofstraat 2a ingericht kon worden. Het is een kleurrijke tentoonstelling geworden vol met attributen die betrekking hebben op de kermis. Naast diverse oude foto’s van de Venrayse kermis zijn er o.a. kermisminiaturen, prachtige full colour brochures en een grote collectie kermispenningen te zien. Reden genoeg om even een blik te werpen in de etalage. De expositie is te zien t/m donderdag 11 augustus.

BRON/TEKST/FOTO: Redactie Kermisvenray.com – 31 juli 2011.

Eerste attractie voor Venrayse kermis 2011 aangekomen
Het duurt nog ruim een week voordat de Venrayse kermis van start gaat, maar de eerste attractie is al gearriveerd in Venray. Het betreft het transport van de Poffertjessalon van kermisonderneming Van Meetelen-Koek uit Bergen op Zoom. De attractie komt van de kermis van Uden die t/m vorige week woensdag duurde.

©-FOTO: HaMe Schaustellerfotografie
BRON: Redactie Kermisvenray.com – 27 juli 2011.

Diefstal: Andere mini-zweefmolen op Venrayse kermis 2011
De mini-zweefmolen van de familie J. Haverhoek die van vrijdag 5 t/m woensdag 10 augustus a.s. een standplaats zou innemen op de Grote Markt van Venray is in de nacht van 9 op 10 juli na afloop van de Rijnweek-kermis in Rhenen gestolen. Aangezien de attractie tot op heden nog spoorloos is komt er een vervangende mini-zweefmolen voor in de plaats van collega ondernemer Bartelds-Witzand (zie foto).

©-FOTO: HaMe Schaustellerfotografie
BRON: Kermisteam gemeente Venray - TEKST: Redactie Kermisvenray.com – 23 juli 2011.

Babysport aan attractielijst toegevoegd
De babysport (variant op de kindercarrousel) van kermisonderneming Gebr. Regter uit Langenboom is toegevoegd aan de attractielijst van de Venrayse kermis 2011. De Babysport zal een standplaats innemen op het Henseniusplein. Het zag er even naar uit dat Venray het een jaar zonder deze populaire kindervermaakzaak zou moeten doen, aangezien de ondernemer die een contract in Venray heeft voor een jaar uitwijkt naar een andere kermis die deels samenvalt met die van Venray.
BRON: Kermisteam gemeente Venray – TEKST: Redactiekermisvenray.com – 23 juli 2011.

Venrayse kermis in aantocht…
Nog ruim een week en dan zullen de eerste kermistransporten Venray binnenrijden. De meeste kermisexploitanten zijn nu nog gefocust op de grootste kermis van de Benelux - Tilburg - die komende vrijdag van start zal gaan. De gemeente Venray is bezig met de laatste voorbereidingen, de redactie van deze website is bezig met onderhoud aan de website om de naar schatting 17.500 unieke bezoekers tijdens de kermisperiode van het laatste nieuws en foto’s te kunnen voorzien en HaMe Schausteller Promotie legt de laatste hand aan de samenstelling van de Venrayse KermisExpo 2011 die vanaf zondag 31 juli voor het publiek te zien is in de etalage van het pand Hofstraat 2a.

De transporten van de achtbaan Super Mouse staan klaar in Tilburg op het kermisterrein, waarvan de opbouw kan beginnen. De volgende stop voor deze attractie (één van Nederlands grootste mobiele achtbanen) is Venray.
BRON/TEKST/FOTO: Redactie Kermisvenray.com – 20 juli 2011.

KermisExpo tijdens Venrayse kermis 2011
Van zondag 31 juli t/m donderdag 11 augustus zal de etalage van het leegstaande winkelpand Hofstraat 2a (langs brillenzaak Hans Anders) worden omgetoverd in een kleurrijke en sfeervolle kermisetalage.  Naast diverse kermisminiaturen en een grote collectie kermispenningen zullen er ook een aantal oude kermisfoto’s uit Venray worden tentoongesteld.  De Hofstraat maakt deel uit van het kermisparcours, dus alle bezoekers van de kermis lopen automatisch langs het winkelpand. De organisatie is in handen van HaMe Schausteller Promotie uit Venray, die hiermee de kermis ook eens van een andere kant in de belangstelling wil plaatsen.

Van zondag 31 juli t/m donderdag 11 augustus treft u in bovenstaande etalage een kleurrijke kermisexpositie aan.
BRON/TEKST/FOTO:  Harrie Messemaeckers – 17 juli 2011.

Met zijn allen naar de kermis in Venray
Het is altijd gezellig in het centrum van Venray, maar het eerste weekeinde van augustus heeft in Venray iets extra’s. Dan is het kermis, dit jaar van vrijdag 5 tot en met woensdag 10 augustus. Zes dagen met vol attracties, speciale gasten en een spectaculaire wereldprimeur. En met de kermisloterij maken bezoekers ook nog kans op een op een reischeque van € 500,00. De Venrayse kermis gaat vrijdag 5 augustus open. Deken Harry Smeets wandelt zoals elk jaar langs de attracties om ze in te zegenen. Zijn wandeling wordt muzikaal begeleid door beiaardier Rosemarie Seuntiëns die van 13.30 tot 14.30 uur het carillon van de Grote Kerk bespeelt. Uiteraard melodietjes die bij de kermis passen. Kinderen uit groepen 7 gaan samen met kermiswethouder Ike Busser vrijdag van 15.00 tot 17.00 uur de attracties eens uitproberen.
Waterballs
En dan gaat de kermis van Venray echt van start. Tot en met woensdagavond laat is er van alles te beleven. De Venrayse kermis telt 57 attracties. Venray verwelkomt dit jaar vijf attracties die voor het eerst op de kermis zijn, waaronder de Magic Star, glazendoolhof China Town en één van de kermishits van dit seizoen, de Walking Waterballs. Deze attractie bestaat uit een grote bak gevuld met water met daarop grote doorzichtige opblaasbare ballen, waarin bezoekers zich lopend en rollend over het water voortbewegen. Verder is de achtbaan Super Mouse na afwezigheid van enkele jaren weer in Venray. Ook voor de durfals, de bungee-katapult Adrenalin.
Bezoekers die Venray en de kermis van bovenaf willen zien kunnen terecht in het 38 meter hoge reuzenrad Happiness. Ook traditionele vermaakzaken als botsauto’s, lunapark, polyp, breakdance en rupsbaan zullen op deze editie wederom niet ontbreken. Verder is er de terugkeer van de hoge Cyber One-booster en de reuze schommel Rock-it die in 2009 menig kermishart sneller liet kloppen.
Ook aan de kleine kermisbezoekers is dit jaar ruimschoots gedacht. Zij kunnen ondermeer terecht bij de superlange glijbaan Mega Slide, een ritje maken op de Le Grand Carrousel, in de nostalgische bootjesmolen of op avontuur in de Duin Buggy. Natuurlijk is de kermis niet compleet zonder een breed scala aan oefeningspelen en consumptiezaken.
De ritprijzen voor de attracties zijn dit jaar als volgt: grootvermaak € 1,80 per rit, kinderattracties € 1,00. Enkele attracties mogen een hogere ritprijs rekenen. De Cyber One, de Rock It en de Super Mouse kosten € 2.50.
Pfaffs en wereldprimeur
De Venrayse kermis trekt jaarlijks tienduizenden bezoekers uit de verre omtrek. Dit jaar heeft de kermisorganisatie een paar bijzondere gasten weten te strikken. Niemand minder dan de Vlaamse ‘celebs’ Jean-Marie en Carmen Pfaff maken hun opwachting. Erg bijzonder zijn ook de Chinese draak die zich over het terrein gaat slingeren en een bijzondere slotact. Een overdonderend lichtspektakel dat gebruikt maakt van supermoderne led- en computertechnieken. Nog nooit vertoond, voor het eerst op de kermis in Venray.
George Reemer Publieksprijs
Alle bezoekers kunnen meedoen aan de kermisloterij die de de Venrayse horecaondernemers, de gezamenlijke kermisexploitanten en reisbureau Vice Versa uit Venray jaarlijks samen opzetten.  Loten krijgen bezoekers aan de kermis gratis als ze kaartjes kopen voor de attracties. Dinsdag 9 augustus, om 20.30 uur vindt de trekking plaats. Dat gebeurt op het Gouden Leeuwplein. Naast de hoofdprijs zijn er natuurlijk nog mooie andere prijzen te winnen.
De mooiste kermisattractie van Venrayse kermis wint elk jaar de George Reemerprijs. Het is een publieksprijs, dus de bezoekers van de kermis bepalen zelf wie de prijs krijgt. Dat gebeurt voor het eerst via e-mail. Welke attractie of verkoopzaak vindt u de mooiste van de kermis in Venray? Mail de naam naar helene.busser@venray.nl. Er zijn drie categorieën: grootvermaak (de grote attracties), kindervermaak en verkoopzaken. Kermiswoensdag om 11.00 uur ’s ochtends, als de exploitanten met koffie en vlaai op het gemeentehuis de kermis evalueren, wordt de winnaar van de George Reemerprijs bekend gemaakt. De winnaar ontvangt een leuke prijs.
EHBO
De kermis in Venray kenmerkt zich door gezelligheid en gemoedelijkheid. Als er toch iets misgaat zijn politie of EHBO snel ter plekke. De politie heeft haar mobiele post weer ingericht in de Schoolstraat. De EHBO mag van de schouwburgdirectie haar intrek nemen in de schouwburg. De post is bereikbaar via de achteringang in De Bleek, vlakbij de mobiele politiepost.
Nog meer weten van de kermis in Venray? Kijk op de website: www.kermisvenray.com.
BRON: Gemeente Venray (persbericht) - 15 juli 2011. 

Loopspookhuis Ghost City toegevoegd aan attractielijst 2011
Het loopspookhuis Ghost City van Reymond Verhoef uit Oosterbeek is toegevoegd aan de attractielijst voor de Venrayse kermis, die dit jaar gehouden zal worden van vrijdag 5 t/m woensdag 10 augustus. De Ghost City (zie foto) zal voor de eerste keer te bewonderen zijn op de kermis in Venray.

©-FOTO: HaMe Schaustellerfotografie
BRON: Kermisteam gemeente Venray - TEKST: Redactie Kermisvenray.com - 24 juni 2011.

Toch geen pony rijden op Venrayse kermis 2011
Het kermisbedrijf Jagers-Muliedda VOF uit Heerlen reist met hun pony’s (zie foto) niet af naar Venray. Begin maart j.l. werd deze attractie voor de kinderen toegevoegd aan de attractielijst. De exploitant heeft de gemeente Venray laten weten toch af te zien van deze naplaatsing.

©-FOTO: HaMe Schaustellerfotografie
BRON: Kermisteam gemeente Venray - TEKST: Redactie Kermisvenray.com - 24 juni 2011.

Walking Waterballs maken ook hun opwachting in Venray!
Nu al dé kermishit van seizoen 2011 de Walking Waterballs, een attractie bestaande uit een grote bak gevuld met water met daarop diverse grote doorzichtige opblaasbare ballen, waarin bezoekers plaatsnemen en zo al lopend en rollend zich over het water voortbewegen. Deze attractie heeft een naplaats gekregen op de Venrayse kermis. Het exemplaar dat in Venray te bewonderen zal zijn is van kermisondernemer Marcel de Voer die er zijn standplaats mee zal innemen op het grasveld bij de Grote Kerk (kinderterrein).
BRON: Kermisteam gemeente Venray – TEKST: Redactie Kermisvenray.com – 15 april 2011.

Katapult Adrenalin niet op Venrayse kermis 2011
De katapult Adrenalin van kermisexploitant De Rooy neemt toch niet de plaats over van collega Ropers die de gemeente Venray begin februari al liet weten niet zijn nieuwe katapult Hot Shot Fire Ball te kunnen exploiteren op de aankomende kermis. Nu moet Venray het dus alsnog zonder katapult doen. De gemeente is nog op zoek naar een vervanger.
BRON: Kermisteam gemeente Venray – TEKST: Redactie Kermisvenray.com – 15 april 2011.

Toevoeging: Pony rijden op Venrayse kermis 2011
Voor het eerst in de geschiedenis van de Venrayse kermis kunnen kinderen een ritje maken op een pony. Tijdens de kermis die dit jaar gehouden zal worden van vrijdag 5 t/m woensdag 10 augustus zal kermisbedrijf Jagers-Muliedda VOF uit Heerlen met diverse pony’s de jeugdige bezoekers in de gelegenheid stellen  een ritje te maken op één van hun pony’s.
BRON: Kermisteam gemeente Venray - TEKST: Redactie Kermisvenray.com - 10 maart 2011.

Kindervermaakzaak “Kids Club” niet op Venrayse kermis 2011
De moderne kindercarrousel “Kids Club” van de familie Rampen zal dit jaar niet aanwezig zijn op de Venrayse kermis. De Groningse kermisondernemer heeft de voorkeur gegeven aan de kermis van Middelburg die dit jaar gedeeltelijk samenvalt met die van Venray. In 2012 zal de Kids Club weer in Venray te bewonderen zijn.
BRON: Kermisteam gemeente Venray - TEKST: Redactie Kermisvenray.com - 10 maart 2011.

Hot Shot Fire Ball niet op Venrayse kermis 2011
Kermisondernemer Ropers uit Apeldoorn heeft het Venrayse kermisteam laten weten dat hij zijn zaken die op de voordracht waren geplaatst - Nederlands nieuwste katapult de "Hot Shot Fire Ball" en het Melkbussenspel - niet kan exploiteren op de Venrayse kermis 2011 die plaatsvindt van vrijdag 5 t/m woensdag 10 augustus. Ropers heeft de voorkeur gegeven aan een andere kermis die deels samenvalt met Venray.  
De editie van 2011 blijft echter niet verstoken van een katapult. Collega exploitant De Rooy neemt de plaats over van Ropers met zijn katapult Adrenalin. Voor het weggevallen Melkbussenspel wordt nog naar een passende oplossing gezocht.
BRON: Kermisteam gemeente Venray – TEKST: Redactie Kermisvenray.com – 9 februari 2011.

58 attracties op Venrayse kermis 2011
De Venrayse kermis die in 2011 gehouden wordt van vrijdag 5 t/m woensdag 10 augustus zal bestaan uit 58 attracties. Het belooft ook in 2011 weer een mooie editie te worden ondanks het feit dat Venray in 2011 (gedeeltelijk) samenvalt met een aantal kermissen die meestal een week na Venray van start gaan zoals de grote binnenstadskermis van Hoorn. Kermisexploitanten moesten hierdoor keuzes maken.
Venray verwelkomt dit jaar 8 nieuwe attracties die voor het eerst op de Venrayse kermis aanwezig zullen zijn, waaronder de Magic Star, glazendoolhof China Town en Nederlands nieuwste grootvermaakzaak de spectaculaire Hot Shot Fire Ball van kermisexploitant Frits Ropers uit Apeldoorn. Deze laatst genoemde zaak is een nieuwe variant op de katapult-bungee. Bij de Hot Shot Fire Ball wordt middels beeldschermen de belevenis van de inzittenden rechtstreeks vertoond aan het publiek. Verder zal er in 2011 - na afwezigheid van enkele jaren - een grote muis-achtbaan aanwezig zijn en wel de Super Mouse.  Bezoekers die Venray en de kermis van bovenaf willen zien kunnen terecht in het 38 meter hoge reuzenrad Happiness. Ook traditionele vermaakzaken als botsauto’s, lunapark, polyp, breakdance en rupsbaan zullen op deze editie wederom niet ontbreken. Verder is er de terugkeer van de hoge Cyber One-booster en de reuze schommel Rock-it die in 2009 menig kermishart sneller liet kloppen. Ook aan de kleine kermisbezoekers is dit jaar ruimschoots gedacht. Zij kunnen ondermeer terecht bij de superlange glijbaan Mega Slide, een ritje maken op de Le Grand Carrousel, in de Nostalgische Bootjesmolen of op avontuur in de Duin Buggy.
Natuurlijk is de kermis niet compleet zonder een breed scala aan zeer uiteenlopende oefeningspelen en consumptiezaken. Reden genoeg om van vrijdag 5 t/m woensdag 10 augustus de Venrayse kermis te bezoeken!

De reuze schommel "Rock-it" (zie foto) zal na het succes van 2009 in 2011 opnieuw zijn rondjes draaien op de Venrayse kermis.

Kijk voor de complete attractielijst op de pagina “Attractielijst 2011” elders op deze site.
BRON: Kermisteam gemeente Venray – TEKST: Redactie Kermisvenray.com – 30 december 2010.

Venrayse kermis 2011: met achtbaan en reuzenrad!
De Venrayse kermis die in 2011 gehouden zal worden van vrijdag 5 t/m woensdag 10 augustus wordt de komende weken verpacht. Begin  januari 2011 weten we welke attracties de Venrayse pleinen en straten kleur zullen gaan geven. Om de Venrayse kermis extra aantrekkelijk te maken voor de ruim 200.000 bezoekers, die Venrays grootste evenement jaarlijks trekt, worden er, voordat de verpachting van start gaat (kermisexploitanten kunnen in deze periode hun eventuele interesse voor de Venrayse kermis kenbaar maken), enkele top-attracties onderhands verpacht. Deze attracties die door het Venrayse kermisteam voor de editie van 2011 al uitverkoren zijn, zijn: Achtbaan “Super Mouse”, reuzenrad “Happiness” en de pijl- en boogspelzaak “Robin Hood”.

Super Mouse:
Na een afwezigheid van 9 jaar is hij weer terug op de Venrayse kermis: Nederlands grootste Mouse-achtbaan “Super Mouse” van de Apeldoornse kermisondernemer Hans de Voer. De Super Mouse heeft een afmeting van 20 bij 40 meter.

Super Mouse.JPG (151410 bytes)

Happiness:
Dit jaar kunnen bezoekers van de Venrayse kermis weer een ritje maken in een reuzenrad en wel in het 40 meter hoge rad “Happiness” van Jan Lamberink uit Overschild. Lamberink was in 2007 ook al present met zijn rad in Venray dat toen op de locatie Raadhuisplein zijn rondjes draaide. Met name in de avonduren is het een waar pronkstuk als de verlichting bestaande uit 15.000 lampjes zal branden. Het rad heeft 24 open gondels die in totaal aan maximaal 144 bezoekers plaats bieden.

Leiden2okt2009 (26).JPG (137986 bytes)

Robin Hood:
Na het grote succes van vorig jaar komt hij in 2011 op herhaling: kruisboogspel “Robin Hood” is op dit moment één van de populairste spelletjes op de Nederlandse kermissen en mag dus niet ontbreken op de Venrayse kermis. Bij de Robin Hood, die geëxploiteerd wordt door Ad Ordelman uit Apeldoorn, is het de bedoeling dat men met behulp van een kruisboog alle ballonnetjes raakt die op een kurkschijf zijn gemonteerd. Zijn ze allemaal kapot? Dan is het uitzoeken……….

BRON: Kermisteam gemeente Venray – TEKST: Redactie Kermisvenray.com – 6 november 2010

Top

© HaMe Schausteller Fotografie & Promotie (Venray-NL)  | Info: redactie@kermisvenray.com