KERMISVENRAY.COM~KERMISVENRAY.COM~KERMISVENRAY.COM~KERMISVENRAY.COM~KERMISVENRAY.COM~KERMISVENRAY.COM~KERMISVENRAY.COM~KERMISVENRAY.COM

NIEUWSPAGINA 2012

George Reemer Kermisprijzen
Vanmiddag om 16.30 uur kwam voor de tweede keer de Venrayse Kermisvakjury bijeen om te bepalen wie de felbegeerde George Reemer Kermisprijzen op woensdagochtend tijdens de jaarlijkse evaluatie in ontvangst mogen nemen. Het was tot twee jaar terug nog altijd zo dat het publiek middels een bon in de kermiskrant of via internet zijn keuze kenbaar kon maken in de diverse categorieën. Sinds vorig jaar kan het publiek echter nog slechts één attractie uitkiezen, deze ontvangt de George Reemer Publieksprijs. De jury bestaande uit een vertegenwoordiger van Nieuwsblad Peel en Maas, Omroep Venray en Kermisvenray.com en die onder leiding staat van kermiswethouder Busser, vergaderde vanmiddag in de poffertjessalon op de nostalgische kermis wie de winnaars in de categorieën grootvermaak, kindervermaak, oefeningspelen en consumptiezaken zullen worden. Na rijp beraad zijn de winnaars naar voren geschoven, alles onder toeziend oog van jury-voorzitter Ike Busser wethouder van de gemeente Venray en kermiscoördinator Helene Busser. De winnaars die woensdagochtend tijdens de evaluatie bekend worden gemaakt ontvangen een fraaie beker.

Op de foto v.l.n.r.: Henk Lammen namens Nieuwsblad Peel en Maas, juryvoorzitter Ike Busser kermiswethouder van de gemeente Venray, een vertegenwoordigster van Omroep Venray en Harrie Messemaeckers eigenaar van Kermisvenray.com.
BRON/TEKST/FOTO: Redactie Kermisvenray.com –  dinsdag 7 augustus 2012.

Venrayse kermis 2012 uitgeroepen tot kermis van de week
De Venrayse kermis is door de leden van het grootste en bekendste kermisforum van Nederland, Kermisclub.nl verkozen tot kermis van de week. Iedere week opnieuw maken alle de dan draaiende kermissen kans op deze titel. Welke plaats een week lang de titel “Kermis van de week” mag dragen hangt af van welke kermis de meeste keren wordt voorgedragen door de aangesloten leden. Met deze titel houdt Venray andere vooraanstaande en bekende kermissen die op dit moment ook plaats vinden zoals Eindhoven, Beverwijk en Middelburg achter zich.
Klik op deze link om rechtstreeks naar het Venrayse kermis topic te gaan op Kermisclub.nl.

De kermis van Venray is uitgeroepen tot kermis van de week op Kermisclub.nl.
BRON/TEKST: Redactie Kermisvenray.com – Maandag 6 augustus 2012.

Venrayse kermis 2012 officieel van start gegaan
De Venrayse kermis 2012 is vanmiddag iets na 15.00 uur officieel geopend door kermiswethouder Ike Busser bij de nostalgische kermis op het Gouden Leeuwplein. De feestelijke opening werd extra kracht bijgezet door drie harde knallen van schutterij Gilde St. Jan, waarna de kermis van start kon gaan. Aansluitend maakten genodigden een rondgang over de kermis. Diverse attracties werden uitgeprobeerd. De rondgang werd afgesloten bij de poffertjessalon op het Raadhuisplein. Voorafgaand aan de opening werden Lex Althuizen die dit jaar na 29 jaar vrijwel zeker stopt als plaatsmeester/toezichthouder van het woonwagenterrein en Harrie Messemaeckers die dit jaar voor de 10de keer middels de website Kermisvenray.com de Venrayse kermis online promoot in de bloemetjes gezet door wethouder Busser.

Onder grote publieke belangstelling werd de Venrayse kermis geopend.
TEKST/FOTO: Redactie Kermisvenray.com – vrijdag 3 augustus 2012.

Vastgestelde ritprijzen op Venrayse kermis
Het is al jaar en dag traditie dat de attracties op de Venrayse kermis met vaste vooraf overeengekomen  ritprijzen draaien. Deze afspraken worden in de wintermaanden tussen de inschrijvende exploitant en de gemeente contractueel overeengekomen.
Een rit in een grootvermaakzaak kost tijdens deze kermis maximaal € 1,80 p.p. m.u.v.:
Cyber One booster € 2,50, Inversion XXL en Around The World € 3,- en de Katapult Bungee € 7,00 p.p. Deze vier attracties mogen deze hogere ritprijs vragen vanwege de beperkte capaciteit per rit en/of de grote investering die de attractie heeft gevergd in aanschaf. Alle kinderzaken mogen maximaal € 1,- voor een ritje vragen.

De voordeeladvertentie voor Fun House Fire Department zoals gepubliceerd in de Kermiskrant (zie advertentie) is dus niet geldig. 10 ritten in deze attractie mogen maximaal € 18,- kosten in Venray en niet de vermelde € 20,- zoals de advertentie vermeldt.
BRON: Kermisteam gemeente Venray – TEKST: Redactie Kermisvenray.com – vrijdag 3 augustus 2012.

Historische Kermisexpo tijdens Venrayse kermis
Venray heeft voor de eerste keer een nostalgische kermis. De attracties van weleer worden aangevuld met een mooie expositie van historische kermisattributen en foto’s van de Venrayse kermis van vroeger.
In de etalage onder de flat aan het Gouden Leeuwplein heeft Piet Winkelmolen uit Vortum-Mullem een aantal fraaie autootjes, busjes, paarden en motoren bijeengebracht, zoals ze een paar decennia geleden nog te zien waren op de carrousel. Daarnaast zijn er veel oude foto’s en andere attributen te zien die onlosmakelijk met de kermis verbonden zijn, waaronder ook hedendaagse spullen . De kermisorganisatie is ook in het archief gedoken en vond daarin mooie Venrayse kermisfoto’s van vroeger, die middels een digitale slideshow vertoont worden. ’s Avonds wordt de etalage mooi verlicht. Reden genoeg om de komende kermisdagen een kijkje te komen nemen!

TEKST/FOTO: Redactie Kermisvenray.com – vrijdag 3 augustus 2012.

Venrayse Kermis Kroegentocht
De Venrayse kermis krijgt dit jaar een primeur. Negen Venrayse cafés zetten op kermismaandag 6 augustus van 16.00 tot 23.00 uur in samenwerking met de gemeente Venray voor het eerst een kroegentocht op touw.
De kroegentocht  is de vervanger van de Caribbean / Celebrity Night op maandagavond. Het kermispromotieteam wilde de kermismaandag nieuw leven inblazen en is vervolgens met negen horecabazen rond de tafel gaan zitten. Daar is dit initiatief uit ontstaan. De Venrayse kroegentocht moet een jaarlijks terugkerend evenement worden wat de komende jaren nog verder uitgebouwd kan worden. De gemeente juicht dit initiatief toe en sponsort dit jaar 1000 T-shirts. Alle deelnemers gaan dus in hetzelfde T-shirt gekleed op pad. Ook wordt in de kroegen voor extra entertainment gezorgd.
Kroegentochtkaarten à 13 euro zijn op kermismaandag 6 augustus vanaf 16.00 uur verkrijgbaar bij De Koets en Bubbels. Bij dat bedrag zijn inbegrepen negen consumpties en een T-shirt. Tevens wordt er onder de deelnemers een loterij gehouden.

De deelnemende kroegen zijn: Bubbels, De Graaf, Hulsman, De Koets, Het Moment, De Klokkenluider, Plein 14, ’t Upke en De Uitmarkt.
Bron: Venrays Kermispromotieteam – TEKST/FOTO: Redactie Kermisvenray.com – donderdag 2 augustus 2012.

Eerste kermisexploitanten aanwezig in Venray!
In de loop van vandaag zijn al de eerste kermisexploitanten gearriveerd in Venray. Het gaat om de families Lutjens-van Reken van de Walking Waterballs en De Poorter van de Mega Slide glijbaan.
Morgen zullen er ongetwijfeld meer gaan volgen… Wij houden u op de hoogte!

De eerste exploitanten druppelen Venray binnen.
TEKST/FOTO: Redactie Kermisvenray.com – zaterdag 28 juli 2012.

Venrayse kermis heeft dit jaar opnieuw een eigen kermiskrant
Ook dit jaar wordt de Venrayse kermis middels het verspreiden van een echte kermiskrant in een oplage van 65.000 exemplaren extra onder de aandacht gebracht van de inwoners in de hele regio. Binnen de driehoek Boxmeer, Sevenum, Deurne wordt dit weekend de Venrayse Kermiskrant 2012 huis aan huis verspreid. De krant staat boordevol wetenswaardigheden over de a.s. kermis. Daarnaast staan er achtergrondverhalen in over exploitanten en attracties die naar Venray komen. Verder presenteren bijna alle exploitanten zich in de krant met een kortingsbon.
Tevens verscheen dit weekend in ZondagNieuws een paginagroot redactioneel verhaal met kermiswethouder Ike Busser van de gemeente die vooruit blikt op Venrays grootste en mooiste volksfeest. Het kan nu niemand meer ontgaan dat het vanaf a.s. vrijdag zes dagen lang kermis is in Venray.

De Kermiskrant en Zondagsnieuws die dit weekend in de bus vielen bij alle inwoners in de regio Venray.
TEKST/FOTO: Redactie Kermisvenray.com – zaterdag 28 juli 2012.

Venrayse kermis nu echt in aantocht…
Op dit moment zijn alle pijlen nog gericht op de grootste kermis van de Benelux (Tilburg) die t/m zondag 29 juli duurt. Maar vanaf a.s. maandag  is Venray  ruim 1.5 week de place to be voor de 65 exploitanten die een standplaats hebben weten te bemachtigen in het centrum van Venray voor de jaarlijkse kermis. In de loop van komende zondag arriveren de eerste transporten in Venray. Zondagavond treft u de eerste fotoreportage van deze editie aan in de rubriek “Foto’s kermis Venray” die t/m donderdag 9 augustus iedere dag geüpdate wordt!

Op dit moment zijn alle pijlen nog gericht op de grootste kermis van de Benelux, Tilburg (foto). Volgend weekend is het kermis in Venray!
TEKST/FOTO: Redactie Kermisvenray.com – Vrijdag 27 juli 2012.

Ook Kermisvenray.com gaat terug in de tijd!
In navolging van de gemeente Venray die dit jaar voor het eerst een nostalgische kermis organiseert op het Gouden Leeuwplein en de aankleding van de leegstaande winkelpanden rondom dit plein met gerestaureerde kermisattributen heeft nu ook de redactie van Kermisvenray.com besloten in te haken op dit nostalgische thema.
De redactie van deze website is onlangs in het bezit gekomen van 32 schitterende foto’s van de Venrayse kermis van 1992. De foto's zijn voor publicatie beschikbaar gesteld voor deze website en komen uit het archief van de gemeente Venray (collectie Jan van der Putten). De foto’s hebben wij voor u online gezet in de rubriek “Geschiedenis Venray” (onderdeel 1992). Echt een aanrader om deze te bekijken!

Sfeerimpressie van kermis op het Wilhelminaplein in 1992.

Tevens willen wij u er op attent maken dat het boekje “Van kerkmis tot kermis - De Venrayse kermis!” een prachtig naslagwerk over de Venrayse kermis in de periode 1891-1990, nog steeds te bestellen is via onze webshop elders op deze website voor slechts € 5,- (incl. portokosten).
BRON/TEKST: Redactie Kermisvenray.com – vrijdag 13 juli 2012

Redactie Kermisvenray.com maakt zich op voor verslaglegging van 10de online editie Kermis Venray!
De website Kermisvenray.com opgericht op 31 juli 2003 door Venraynaar Harrie Messemaeckers, bereikt dit jaar een mijlpaal. De redactie van Kermisvenray.com zal dit jaar namelijk voor de 10de keer online verslag uitbrengen van alle gebeurtenissen op en rondom de Venrayse kermis.
De eerste jaren bestond de verslaglegging enkel en alleen uit tekst. Sinds 2010 worden er ook vele actuele foto’s geplaatst van de aankomst van de eerste transporten, de opening, sfeerimpressies tot het vertrek van de laatste wagen uit Venray. Dat de website in een behoefte voorziet blijkt wel uit het feit dat de website alleen al tijdens de kermisperiode ruim 15.000 keer wordt opgevraagd. Dit jaar zal de belangstelling naar verwachting nog groter zijn dan de laatste jaren al het geval was door de Floriade in Venlo. Veel mensen zijn op zoek naar informatie.
Achter de schermen wordt al volop gewerkt om u ook dit jaar weer zo goed mogelijk verslag te kunnen doen van het grootste en mooiste volksfeest binnen de gemeente: de Venrayse Kermis!
BRON/TEKST: Redactie Kermisvenray.com – vrijdag 13 juli 2012

Grote bewaakte fietsenstalling tijdens Venrayse Kermis 2012
Tijdens de Venrayse kermis die gehouden wordt van vrijdag 3 t/m woensdag 8 augustus a.s. bestaat ook dit jaar weer de mogelijkheid om de fiets bewaakt te stallen. Melvins tweewielers uit Oostrum verzorgt dit jaar een bewaakte fietsenstalling op het voormalige terrein van busbedrijf Hermes aan de Julianasingel. Bezoekers kunnen hier tegen betaling van € 1,50 hun rijwiel veilig stallen.
De fietsenstalling is geopend en wordt bewaakt op vrijdag van 15.00 uur tot 03.00 uur en zaterdag t/m woensdag van 13.00 uur tot 03.00 uur.
BRON: Melvins tweewielers – TEKST: Redactie Kermisvenray.com – vrijdag 13 juli 2012

Vuurwerk keert terug in randprogramma Venrayse kermis
De Venrayse kermis die dit jaar gehouden wordt van vrijdag 3 t/m woensdag 8 augustus wordt ook dit jaar extra gepromoot met een gevarieerd randprogramma. Welke activiteiten er allemaal zullen plaatsvinden wordt medio juli bekend gemaakt. Het Venrayse kermisteam heeft al wel laten weten dat het vuurwerk na twee jaar afwezigheid weer terugkeert. Dinsdag 7 augustus om 22.30 uur  wordt vanaf het voormalige parkeerterrein aan de Gouden Leeuw het vuurwerk afgestoken.
De terugkeer van de vuurwerkshow was een vurige wens van zowel de kermisexploitanten, de horeca-ondernemers als de gemeente Venray.
BRON: Kermisteam gemeente Venray – TEKST: Redactie Kermisvenray.com – donderdag 5 juli 2012

Montessorischool maakt beste kermistekening 2012
Groep 7 van de Montessorischool in Venray heeft de mooiste kermistekening gemaakt van de deelnemende basisscholen in de gemeente.
De tekenwedstrijd is een initiatief van het kermispromotieteam van de gemeente Venray. De opdracht was om uit te beelden waaraan een groep 7 denkt bij kermis in Venray. De hoofdprijs, een zeefdruk op doek van deze tekening, zal tijdens de kermis van Venray en de kermissen in de kerkdorpen te zien zijn. Daarnaast kregen de kinderen van de Montessorischool een kermis meedoenkaart. Op deze kaart staan attracties en kermislekkernijen vermeld die op vertoon van deze kaart ingewisseld worden voor een gratis ritje of kermislekkernij. De kaart is na de opening van de kermis op 3 augustus alleen die dag geldig.
De winnaars van de tweede (Petrus' Banden uit Venray) en derde prijs (De Peddepoel uit Wanssum) ontvangen een tegoedbon om samen met juf of meester een ijsje te gaan eten.
BRON: Kermisteam gemeente Venray – TEKST: Redactie Kermisvenray.com – donderdag 5 juli 2012

65 attracties op Venrayse kermis 2012
De Venrayse kermis die in 2012 gehouden wordt van vrijdag 3 t/m woensdag 8 augustus zal bestaan uit 65 attracties. Het belooft - na een voor Venrayse begrippen matig 2011 - in 2012 weer een echte topkermis te worden. Door een goede voorverpachting en doordat minder kermissen dit jaar met de kermis van Venray samenvallen had het Venrayse kermisteam de keus uit een grote hoeveelheid inschrijvingen, wat geresulteerd heeft in een aantrekkelijk attractie-aanbod voor iedere doelgroep.
Venray verwelkomt dit jaar 16 nieuwe attracties die voor het eerst op de Venrayse kermis aanwezig zullen zijn, waaronder Nederlands nieuwste vermaakzaak Jumper Maxxx, de spectaculaire Inversion XXL en Fun House Fire Department, Ook aan de kleine kermisbezoekers is dit jaar ruimschoots gedacht. Zij kunnen ondermeer terecht bij de superlange glijbaan Mega Slide, een ritje maken op de Le Grand Carrousel, in de Funny Flight of op avontuur in de Duin Buggy.
Natuurlijk is de kermis niet compleet zonder een breed scala aan zeer uiteenlopende oefeningspelen en consumptiezaken.
Dit jaar vindt in Venlo de Floriade plaats. Een gigantisch evenement waar de hele regio Venlo op inspeelt. De buurgemeenten willen veel bezoekers van de Floriade aantrekken. Ook Venray pakt flink uit! Onder de titel Venray Bloeit houdt de gemeente tal van activiteiten en evenementen. Een van deze evenementen om Venray extra op de kaart te zetten is het houden van een nostalgische kermis. Deze vindt gelijktijdig plaats met de reguliere kermis en staat opgesteld op het Gouden Leeuwplein. De nostalgische kermis zal bestaan uit: Hobbelende Geit, Swing Mill, Zweefmolen, Muizenstad, Luchtschommels, Peter Pan Railway, Karimata en een Poffertjessalon.
Reden genoeg om van vrijdag 3 t/m woensdag 8 augustus de Venrayse kermis te bezoeken!
Kijk voor de complete attractielijst op de pagina “Attractielijst 2012” elders op deze site.
BRON: Kermisteam gemeente Venray – TEKST: Redactie Kermisvenray.com – 11 januari 2012

Venrayse kermis 2012: Lijkt terug op het oude hoge topniveau!
De Venrayse kermis die in 2012 gehouden zal worden van vrijdag 3 t/m woensdag 8 augustus wordt de komende weken verpacht. Begin  januari 2012 weten we welke attracties de Venrayse pleinen en straten kleur zullen gaan geven. Om de Venrayse kermis extra aantrekkelijk te maken voor de ruim 200.000 bezoekers, die Venrays grootste evenement jaarlijks trekt, worden er, voordat de verpachting van start gaat (kermisexploitanten kunnen in deze periode hun eventuele interesse voor de Venrayse kermis kenbaar maken), enkele top-attracties onderhands verpacht. Deze attracties die het Venrayse kermisteam voor de editie van 2012 al gecontracteerd heeft, zijn: torenzweefmolen “Around The World”, de spectaculaire Inversion XXL, de Smashing Jumper en Nederlands grootste en mooiste fun house Fire Department. Met het op voorhand vastleggen van bovenstaande attracties is Venray er nu al zeker van dat de kermis van 2012 weer een editie beloofd te worden waarvan de bezoekers zullen genieten. Afgelopen jaar viel Venray samen met diverse grote concurrerende kermissen en was bovendien de voorverpachting ook niet goed uit de verf gekomen. Met als gevolg klagende kermisbezoekers en kritiek tijdens de evaluatie op de slotdag van de kermis van ondermeer kermisdirecteur Jan Boots van de Nederlandse Kermisbond.
Om extra groots uit te pakken met de Venrayse kermis 2012 is de gemeente voornemens op het Gouden Leeuwplein een nostalgische kermis te organiseren. Dit in het kader van de Floriade 2012 / Venray Bloeit.

AROUND THE WORLD

EindhovenParkHilaria2009 (22).jpg (80322 bytes)

De 60 meter hoge torenzweefmolen Around The World die in 2010 de George Reemer Publieksprijs won in de categorie grootvermaak keert in 2012 terug op de Venrayse kermis. De attractie wordt geëxploiteerd door de firma Van der Beek-Dauphin uit Zaandam. De zweefmolen is door zijn hoogte en vele lampjes zowel overdag als ’s avonds een echte eyecatcher .

INVERSION XXL

De 45 meter hoge Inversion XXL van Albert Ordelman uit Apeldoorn staat garant voor heel wat spanning en sensatie. De attractie is het best te vergelijken met een windmolen. De rit, waarbij de gondels over de kop gaan en je een g-kracht van 4,2 op je lichaam voelt, zorgt er voor dat je oriëntatie zeker van slag raakt. De Inversion XXL is dus een echte trill-ride.

SMASHING JUMPER

De Jumper is dé kermishit van dit moment. Nadat er afgelopen seizoen 1 exemplaar in Nederland rond toerde, gaan er in 2012 diverse exploitanten met een soort gelijke attractie op reis. De Jumper die in Venray te zien en te beleven is, is de nieuwste attractie van de kermisondernemers Ad en Willy Ordelman uit Apeldoorn. De 14 gondels jumpen tot wel 9 meter de lucht in! 

FUN HOUSE FIRE DEPARTMENT

Nederlands grootste en mooiste hindernissenattractie Fun House Fire Department van Ad Ordelman uit Apeldoorn staat begin augustus 2012 in Venray op de kermis! De Fire Department is de moderne variant op de alom bekende cakewalk. Je kunt volop genieten van uitdagende obstakels zoals diverse loopbanden, ronddraaiende borstels en draaischijven. De attractie is door zijn kleurrijke decoratie en verlichting een ware lust voor het oog.

BRON: Kermisteam gemeente Venray – TEKST: Redactie Kermisvenray.com – 16 november 2011

Nostalgische Kermis in Venray
Volgend jaar vindt in Venlo de Floriade 2012 plaats. Een gigantisch evenement waar de hele regio Venlo op aanhaakt. Veel bezoekers van de Floriade doen in die periode ook de buurgemeenten aan. Ook Venray pakt flink uit! Onder de titel Venray Bloeit houdt de gemeente tal van activiteiten en evenementen. Naast de jaarlijkse kermis in het centrum van Venray willen we in 2012 aanvullend de Nostalgische Kermis organiseren. Beide kermissen staan zelfs naast elkaar en profiteren zo van elkaars bezoekers!

Kermisexploitanten van nostalgische attracties kunnen tot 1 november 2011 inschrijven bij de gemeente Venray.
BRON: Kermisteam gemeente Venray – FOTO: Redactie Kermisvenray.com

Top

© HaMe Schausteller Fotografie & Promotie (Venray-NL)  | Info: redactie@kermisvenray.com