KERMISVENRAY.COM~KERMISVENRAY.COM~KERMISVENRAY.COM~KERMISVENRAY.COM~KERMISVENRAY.COM~KERMISVENRAY.COM~KERMISVENRAY.COM~KERMISVENRAY.COM

NIEUWSPAGINA 2013

Kermisexploitant Van Tol: Venrayse kermis van zes naar tien dagen
Op woensdagochtend, de laatste dag van de kermis, komen traditiegetrouw gemeente, kermisbonden, kermisexploitanten, horeca-ondernemers en andere belanghebbenden bijeen om terug te blikken op de voorbije kermisdagen en aandacht te schenken aan de toekomst van Venrays grootste volksfeest.
Ondanks het relatief warme weer, zeker op de vrijdag, was iedereen het erover eens dat de kermis in alle opzichten goed en zonder noemenswaardige incidenten is verlopen.
Kermisexploitant Hans van Tol die al sinds jaar en dag op de Venrayse kermis staat met de Turbo Polyp pleitte ervoor om te bekijken of er mogelijkheden zijn om de kermis die nu nog zes dagen duurt te verlengen naar tien. Dit is voor zowel de Venrayse kermis in zijn algemeenheid als voor de ondernemers beter, zo kunnen drukte en risico van weersinvloeden beter verspreid worden over meerdere dagen. Kermiswethouder Ike Busser beloofde het voorstel mee te nemen naar de formele evaluatie later dit najaar, maar voegde er wel meteen aan toe dat 2014 in ieder geval geen haalbare kaart is. Voor 2015 moeten we bezien of uitbreiding in dagen gewenst en haalbaar is. Vanuit de kermisexploitanten werd verder begrip gevraagd voor het geluidsniveau dat door de horeca rondom de kermis werd geproduceerd. Voor sommige exploitanten was het soms onmogelijk om met de klant te communiceren. En door de drukte op de terrassen, die zeker in de avond uitpuilde tot voor de ingangen van attracties, was het ook moeilijk om bij een attractie te komen. Crowd Control zou wellicht een oplossing hiervoor kunnen zijn. Daarnaast zorgde kermisexploitant Cokkie Vermolen nog voor enige hilariteit onder de aanwezigen met een opmerking dat er wel overal “zeikkruizen” stonden voor de mannen, maar dat het aantal toiletwagens voor de vrouwen toch wel erg minimaal was.

Ook dit jaar was er vanuit alle betrokken partijen grote belangstelling voor de evaluatie die gehouden werd in de raadszaal van het Venrayse gemeentehuis.
BRON/TEKST/FOTO: Redactie Kermisvenray.com – woensdag 7 augustus 2013.

Venrayse Kermiskroegentocht van start!
Vanmiddag is om 15.00 uur de Venrayse Kermiskroegentocht van start gegaan. Direct vanaf het begin is er veel belangstelling voor de fraaie tocht langs 9 kroegen (Bubbels, De Graaf, Hulsman, De Koets, ...Het Moment, Klokkenluider, D'n Oldtimer, 't Upke en de Uitmarkt). Nieuw dit jaar aan de tocht is dat ook 8 attracties deelnemen. Kroegentochtkaarten à € 15,- per stuk, die recht geven op deelname aan 8 attracties en 10 consumpties zijn te koop bij De Koets, Bubbels en D'n Oldtimer.

TEKST/FOTO: Redactie Kermisvenray.com - Maandag 5 augustus 2013.

Politie en EHBO duidelijk zichtbaar aanwezig op Venrayse kermis
De kermis in Venray kenmerkt zich door gezelligheid en gemoedelijkheid. Als er toch iets misgaat zijn politie of EHBO snel ter plekke. De politie heeft haar mobiele post weer ingericht in de Schoolstraat. De EHBO mag van de schouwburgdirectie haar intrek nemen in de schouwburg. De post is bereikbaar via de achteringang in De Bleek, vlakbij de mobiele politiepost.

TEKST/FOTO: Redactie Kermisvenray.com – zaterdag 3 augustus 2013.

Enkele attractie en locatie wijzigingen in attractieaanbod 2013
Wellicht is het de oplettende kermisbezoeker al opgevallen, enkele attracties zijn op een andere locatie opgebouwd dan waar ze in eerste instantie waren ingedeeld. Broodjeszaak Dre’s Bakery en de Aqua Blasta zijn verhuisd van het Raadhuisplein naar het Schouwburgplein, de Tekenstudio  en de Angry Birds van het Schouwburgplein naar het Henseniusplein en het Ping Pong Spel dat in eerste instantie geplaatst zouden worden in de Hofstraat staat nu opgesteld op het grasveld bij de Grote Kerk.
Daarnaast is de kijkwerktent Moulin Rouge die zijn standplaatst zou innemen op de nostalgische kermis op het Gouden Leeuwplein helaas niet verschenen, terwijl er in de Hofstraat sinds vandaag juist een attractie is bijgeplaatst en wel het voor Nederland unieke spelletje Guest the Weight van kermisondernemer Rooze.
BRON: Kermisteam gemeente Venray - TEKST: Redactie Kermisvenray.com – zaterdag 3 augustus 2013.

Venrayse kermis 2013 officieel van start gegaan
Vanmiddag is iets na 15.00 uur onder tropische temperaturen de Venrayse kermis 2013 officieel geopend door kermiswethouder Ike Busser op de nostalgische kermis op het Gouden Leeuwplein. De opening werd extra kracht bijgezet door het ontsteken van drie harde knallen door Schutterij Gilde Sint Jan, terwijl variétéclown Desalles en brassband Djembé Agogo zorgden voor een feestelijke en gezellige omlijsting. Voorafgaand aan de opening werden ook dit jaar op verzoek de attracties ingezegend door Deken Smeets, veel exploitanten maakten gebruik van deze mogelijkheid. Na de opening trok wethouder Busser met de groep genodigden over alle kermispleinen, regelmatig werd er gestopt en werd een attractie uitgeprobeerd of deelgenomen aan een spelletje. De rondgang werd afgesloten bij de poffertjessalon in de Raadhuisstraat waar alle genodigden getrakteerd werden op een portie overheerlijke poffertjes.

Ondanks de tropische temperaturen was er een redelijke publieke belangstelling voor de opening van de Venrayse kermis 2013.
BRON/TEKST: Redactie Kermisvenray.com – vrijdag 2 augustus 2013.

Venrayse kermis 2013 uitgeroepen tot kermis van de week
De Venrayse kermis is voor de tweede keer op rij, door de leden van het grootste en bekendste kermisforum van Nederland, Kermisclub.nl verkozen tot kermis van de week. Iedere week opnieuw maken alle de dan draaiende kermissen kans op deze titel. Welke plaats een week lang de titel “Kermis van de week” mag dragen hangt af van welke kermis de meeste keren wordt voorgedragen door de aangesloten leden. Met deze titel houdt Venray andere vooraanstaande en bekende kermissen die op dit moment ook plaats vinden zoals Eindhoven en Middelburg achter zich.
Klik op deze link om rechtstreeks naar het Venrayse kermis topic te gaan op Kermisclub.nl.


De kermis van Venray is uitgeroepen tot kermis van de week op Kermisclub.nl.
BRON/TEKST: Redactie Kermisvenray.com – Dinsdag 30 juli 2013.

Wiel Duykers nieuwe beheerder van het salonwagenterrein
Wiel Duykers is sinds dit jaar de nieuwe beheerder van het salonwagenterrein. Hij neemt het stokje over van Lex Althuizen die na 29 jaar het werk vol passie en plezier te hebben uitgevoerd vorig jaar afscheid heeft genomen.
Duykers is de vraagbaak voor de exploitanten en wijst ze hun plek bij aankomst in Venray.

Wiel Duykers wijst hier op de foto Cokkie Vermolen naar zijn plek.
BRON/TEKST: Redactie Kermisvenray.com – Dinsdag 30 juli 2013.

Venray in afwachting van aankomst eerste kermisexploitanten
Het parkeerterrein bij Sporthal de Wetteling aan de Zuidsingel was aan het begin van de avond nog helemaal leeg. Naar verwachting zullen in de loop van morgenavond de eerste exploitanten arriveren in Venray. De redactie van Kermisvenray.com zal ook dit jaar uitgebreid verslag doen van de aankomst van de transporten. Wij houden u op de hoogte!

TEKST/FOTO: Redactie Kermisvenray.com – zaterdag 27 juli 2013.

Venrayse kermiskrant dit weekend in de bus!
Ook dit jaar wordt de Venrayse kermis middels het verspreiden van een echte kermiskrant in een oplage van 62.000 exemplaren extra onder de aandacht gebracht van de inwoners in de hele regio. Binnen de driehoek Boxmeer, Sevenum, Deurne wordt dit weekend de Venrayse Kermiskrant 2013 huis aan huis verspreid.
Dit jaar is de krant geproduceerd door uitgeverij Van den Munckhof uit Venray. De krant staat boordevol wetenswaardigheden over de a.s. kermis en veel exploitanten presenteren zich met een aantrekkelijke kortingsbon.

De Kermiskrant die dit weekend in de bus valt bij alle inwoners in de regio Venray.
TEKST/FOTO: Redactie Kermisvenray.com – zaterdag 27 juli 2013.

Redactie Kermisvenray.com nu ook op facebook!
Nog even en het is weer zover: De Venrayse Kermis! Van vrijdag 2 t/m woensdag 7 augustus staat Venray zes dagen lang in het teken van de jaarlijkse kermis. Om u nog beter en actueler verslag uit te kunnen brengen van Venrays grootste volksfeest is de redactie van Kermisvenray.com vanaf heden ook actief op facebook!
Wil je niets missen van de Venrayse kermis? Like us! www.facebook.com/kermisvenraypuntcom
BRON/TEKST: Redactie Kermisvenray.com – 20 juli 2013.

Kermis Venray 2013: Zes dagen lang topvermaak
Met de 70 meter hoge Turbine als absolute blikvanger!
En met nostalgische attracties op het Gouden Leeuwplein

Door: Harrie Messemaeckers

Van vrijdag 2 t/m woensdag 7 augustus 2013 staat Venray weer in het teken van de jaarlijkse kermis. Ook dit jaar is de gemeente er in geslaagd enkele topattracties naar Venray te halen waaronder de 70 meter hoge Turbine, het 55 meter hoge reuzenrad Diamond Wheel, de grote achtbaan Super Mouse, Nederlands nieuwste loopspookhuis Das Omen en de snelheidsmolen Ice Jet!
De Venrayse kermis, die op vrijdag 3 augustus om 15.00 uur officieel geopend zal worden door wethouder Ike Busser bij de nostalgische kermis op het Gouden Leeuwplein telt dit jaar 65 attracties, waarvan er 15 nog nooit eerder in Venray te bewonderen zijn geweest. De attracties staan verspreid over 7 locaties in het centrum.

Nostalgische kermis op Gouden Leeuwplein
Na het succes van afgelopen jaar zal er dit jaar wederom gelijktijdig met de reguliere kermis een nostalgische kermis gehouden worden op het Gouden Leeuwplein. Dit jaar komt er speciaal vanuit Duitsland een zeer unieke kijkwerktent over om de bezoekers van de Venrayse kermis kennis te laten maken met het aloude kijkwerk zoals dit vroeger op de kermis te zien was. Op deze tweede editie staan verder de Hobbelende Geit, Swing Mill, Rupsbaan, Peter Pan Railway, Karimata en het nostalgische kermiscafé.
Het Schouwburgplein biedt dit jaar wederom plaats aan ondermeer het Mega Lunapark, de alom bekende Turbo Polyp en de autoscooter Cyber Cars.
Op het Henseniusplein staat één van de topattracties van de kermis van dit jaar opgesteld: de snelheidsmolen Ice Jet die niet alleen spectaculair is, maar ook zeer mooi gedecoreerd en in de avonduren prachtig verlicht. Verder staat hier nog een attractie van formaat en wel de Katapult Bungee. Neem plaats in de kogel en laat je het luchtruim inschieten! Voor de jeugdige kermisbezoeker staat er de Grand Carrousel. Deze fraai gedecoreerde carrousel telt maar liefst twee verdiepingen en is daarmee uniek in Nederland.
De X-Factory heeft dit jaar zijn standplaats gekregen op de Grote Markt evenals het kikkerspel en de hoepla.
Op de Raadhuisstraat/hoek Hofstraat staat dit jaar de Poffertjessalon. Verder vindt u op de Raadhuisstraat o.a. de altijd snelle Power Dancer, het glazendoolhof Rainforest Labyrint en voor de kinderen staat er de Babysport, de moderne variant op de aloude carrousel. Niet onvermeld mag blijven de aanwezigheid van consumptiezaak Sweet Sensation, een zaak van waaruit de lekkerste en mooiste creaties op het gebied van fruit en chocolade verkocht worden. U vindt deze nieuwe verkoopzaak voor het Poelshuis.

Topattracties op Raadhuisplein
Het Raadhuisplein biedt dit jaar plaats aan de hoogste attractie van deze kermis. De 70 meter hoge Turbine is het best te vergelijken met een enorme windmolen waarmee je een snelheid bereikt van ruim 120 km per uur! De Turbine is door zijn hoogte en vele lampjes zowel overdag als ’s avonds een echte eyecatcher. Verder treft u op dit plein aan één van Nederlands grootste mobiele achtbanen de Super Mouse, loopspookhuis Das Omen waarvoor het pas de tweede kermis onder Nederlandse leiding is en verder mag ook de terugkeer van het mega-reuzenrad Diamond Wheel niet onvermeld blijven. Het Diamond Wheel maakte in 2009 veel furore op de Venrayse kermis. Het is met zijn 55 meter hoogte, het grootst reizende reuzenrad van Nederland. Het Raadhuisplein biedt verder o.a. nog plaats aan één van de grootste en mooist gedecoreerde kermiskramen de paintball game “Police Academy”.
Het grasveld bij de Grote Kerk staat dit jaar volledig in het teken van de kinderzaken. De meest in het oog springende attractie belooft de Walking Waterballs te worden. De attractie bestaat uit een grote ronde bak gevuld met water met daarop diverse grote doorzichtige opblaasbare ballen, waarin bezoekers plaatsnemen en zo al lopend en rollend zich over het water voortbewegen. Op iedere kermis waar deze attractie staat is het een ongekend succes. Verder staan hier opgesteld de super lange glijbaan Mega Slide, de trampoline Beach Jumper, de Nostalgische Bootjesmolen, de Funny Flight, de Mini Cars en kunnen de kleintjes op avontuur met de Duin Buggy.
Alle pleinen worden aangevuld met zeer uiteenlopende spel- en consumptiezaken. Kortom: Kermis Venray 2013 mag je niet missen!!!
De Venrayse kermis is iedere dag geopend van 13.00 t/m 01.00 uur, m.u.v. vrijdag (15.00 t/m 01.00 uur) en zaterdag (13.00 t/m 02.00 uur). Een ritje in een grote attractie kost € 2,30  p.p. (m.u.v. de grote topattracties). Alle kinderzaken vragen € 1,50 p.p. Ook zijn er dit jaar weer diverse randactiviteiten tijdens de kermis zoals een kermismarkt en kroegentocht op maandag. Dinsdagmiddag is het kindermiddag terwijl ’s avonds een groot vuurwerk wordt ontstoken vanaf het voormalige parkeerterrein aan de Gouden Leeuw. Woensdagavond is de jaarlijkse trekking van de kermisloterij met dit jaar als hoofdprijs een Middellandse Zee Cruise t.w.v. € 1.000,-! Kijk voor alle informatie, het laatste nieuws en uitgebreide actuele foto-reportages op: www.kermisvenray.com
BRON/TEKST: Redactie Kermisvenray.com - 20 juli 2013. 

65 attracties op Venrayse kermis 2013
De Venrayse kermis die in 2013 gehouden wordt van vrijdag 2 t/m woensdag 7 augustus zal bestaan uit 65 attracties. Het belooft weer een echte topkermis te worden. Door een goede voorverpachting en doordat minder kermissen dit jaar met die van Venray samenvallen had het Venrayse kermisteam de keus uit een grote hoeveelheid inschrijvingen, wat geresulteerd heeft in een aantrekkelijk aanbod van attracties voor iedere doelgroep.
Venray verwelkomt dit jaar 15 nieuwe attracties die voor het eerst op deze kermis aanwezig zullen zijn. In de categorie grootvermaak gaat het om Nederlands grootste loopspookhuis Das Omen, snelheidsmolen Ice Jet en de 70 meter hoge Turbine die het best te vergelijken is met een enorme windmolen weermee je een snelheid bereikt van ruim 120 km per uur. In de categorie kindervermaak is de Grand Carrousel nieuw. Deze fraai gedecoreerde carrousel telt maar liefst twee verdiepingen en is daarmee uniek in Nederland. Verder zijn o.a. de volgende kantzaken voor het eerst in Venray te bewonderen: Ping Pong Spel, Angry Birds, Police Academy (paintballschieten), Dre’s Bakery (vers belegde broodjes) en de Sweet Sensation (fruitcocktails). Verder mag ook de terugkeer van het mega reuzenrad Diamond Wheel niet onvermeld blijven. Het Diamond Wheel maakte in 2009 veel furore op de Venrayse kermis. Het is met zijn 55 meter hoogte, het grootst reizende reuzenrad van Nederland.
Naast alle spectaculaire en nieuwe attracties zullen de oude vertrouwde gezichten ook  dit jaar niet ontbreken, zoals de Autoscooter, Mega Lunapark, Turbo Polyp en de Breakdance. De kinderen kunnen o.a. terecht bij de superlange glijbaan Mega Slide, varen in de bootjesmolen onder leiding van een echte kapitein, in de Funny Flight of op avontuur in de Duin Buggy.
Natuurlijk is de kermis niet compleet zonder een breed scala aan zeer uiteenlopende oefeningspelen en consumptiezaken.
Na het succes van afgelopen jaar zal er dit jaar wederom gelijktijdig met de reguliere kermis een nostalgische kermis gehouden worden op het Gouden Leeuwplein. Dit jaar komt er speciaal vanuit Duitsland een zeer unieke kijkwerktent over om de bezoekers van de Venrayse kermis kennis te laten maken met het aloude kijkwerk zoals dit vroeger op de kermis te zien was. Op deze tweede editie staan verder de Hobbelende Geit, Swing Mill, Rupsbaan, Peter Pan Railway, Karimata en het nostalgische kermiscafé.
Reden genoeg om van vrijdag 2 t/m woensdag 7 augustus de Venrayse kermis te bezoeken!
Kijk voor de complete attractielijst op de pagina “Attractielijst 2013” elders op deze site.
BRON: Kermisteam gemeente Venray – TEKST: Redactie Kermisvenray.com – 30 mei 2013

Venrayse kermis 2013: op papier bijna gereed!
De Venrayse kermis die dit jaar gehouden zal worden van vrijdag 2 t/m woensdag 7 augustus werd de afgelopen weken verpacht.  Kermisexploitanten konden tot en met 31 december j.l. inschrijven met hun attracties. In totaal hebben een kleine 100 exploitanten een bod uitgebracht waaronder ook enkele buitenlandse ondernemers.
Voorafgaand aan de verpachting had de gemeente ook dit jaar weer enkele top-attracties voorverpacht. Op deze manier is de gemeente er zeker van dat ook op de komende editie weer spraakmakende en sensationele attracties te bewonderen zullen zijn.  Zo zal het 60 meter hoge reuzenrad Diamond Wheel dat in 2010 ook al aanwezig was en toen volop in de belangstelling stond zijn comeback maken. Verder komt er nog een topper van formaat naar Venray en wel de sinds vorig jaar nieuw geïntroduceerde kermisattractie Turbine (zie foto). De Turbine waarmee je een hoogte bereikt van 70 meter en een snelheid van ruim 120 kilometer per uur is het best te vergelijken met een enorme windmolen. Verder heeft de gemeente Venray de Super Mouse, één van Nederlands grootste mobiele achtbanen weten te strikken en de snelheidsmolen Ice Jet die niet alleen spectaculair is maar ook zeer mooi gedecoreerd en in de avonduren prachtig verlicht is. Binnen enkele weken weten we welke attracties gegund zijn voor de a.s. centrumkermis. Houd deze site in de gaten!

De 70 meter hoge Turbine zal dit jaar te bewonderen zijn op de Venrayse kermis.
BRON: Kermisteam gemeente Venray – TEKST: Redactie Kermisvenray.com – Maandag 14 januari 2013. 

Top

© HaMe Schausteller Fotografie & Promotie (Venray-NL)  | Info: redactie@kermisvenray.com