KERMISVENRAY.COM~KERMISVENRAY.COM~KERMISVENRAY.COM~KERMISVENRAY.COM~KERMISVENRAY.COM~KERMISVENRAY.COM~KERMISVENRAY.COM~KERMISVENRAY.COM

NIEUWSPAGINA 2014

Familie Rodenburg zegt Venray vaarwel!
Na 14 aaneengesloten jaren de Venrayse kermis te hebben aangedaan met hun Pinda- en Popcornkraam nemen Kees en Janny Rodenburg vanavond definitief afscheid van het Venrayse publiek en gaan ze aan het einde van dit seizoen na ruim 50 jaar de kermissen langs getrokken te zijn genieten van hun welverdiende vrijetijd. Met hun kraam wonnen zij in 2012 de George Reemer Kermisprijs in de categorie consumptiezaken.
De familie Rodenburg kwam in 2001 voor het eerst naar Venray en nu in 2014 voor het laatst. De altijd keurig verzorgde kraam was in al die 14 jaren terug te vinden op het Henseniusplein. In de begin jaren eerst nog midden op het plein langs het Lunapark en toen die zaak verschoven werd naar het Schouwburgplein, kreeg de pindakraam zijn standplaats op de hoek Henseniusplein/Grotestraat.
Een kleine troost. Sinds een jaar kunnen alle heerlijkheden vanuit de kraam ook via de webshop besteld worden: www.zoetegebrandenoten.nl

Vanochtend tijdens de jaarlijkse evaluatie in het gemeentehuis zette wethouder Ike Busser exploitant Kees Rodenburg in de bloemetjes voor de fijne samenwerking de afgelopen jaren.
TEKST/FOTO: Redactie Kermisvenray.com - woensdag 6 augustus 2014.

Gewonde op kermis in Venray
Op de kermis in Venray is zaterdagavond rond 22.25 uur een vrouw gewond geraakt.
Het slachtoffer kwam in de buurt van de Breakdance op de Raadhuisstraat ten val en leek in eerste instantie niet aanspreekbaar. Een traumahelikopter werd opgeroepen, maar de hulp bleek niet nodig.
Het slachtoffer is volgens de politie per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Over de exacte verwondingen is nog niks bekend.
Redactie Kermisvenray.com – zaterdag 2 augustus 2014.

Poll: Hoeveel dagen moet de Venrayse kermis duren?
Wanneer u dit leest staat de kermis van 2014 in Venray weer voor de deur of heeft Venray alweer verlaten.
Bij de evaluatie van de kermis van 2013 is door een van de exploitanten de wens uitgesproken om de duur van de kermis niet 6 maar 10 dagen te laten duren.
Dat was indertijd al aanleiding tot uiteenlopende discussies.
Sommigen zijn van mening dat een 6-daags feestje meer dan voldoende is, terwijl anderen een voorkeur hebben voor een kermisduur waarin 2 weekenden zitten.
Natuurlijk zijn er argumenten te noemen die pleiten vóór of tegen een langere duur.
De belangrijkste vraag is echter of binnen een periode van 10 dagen de kermis meer bezoekers zal trekken dan bij een kermis die 6 dagen duurt.
Kermisexploitanten en de plaatselijke horecagelegenheden hopen natuurlijk op meer bezoekers en dus meer omzet.
Het zou echter ook zo kunnen zijn dat de te verwachten bezoekers niet zo nodig meerdere dagen op de kermis willen rondlopen. Bij twee weekenden bestaat wel de mogelijkheid om dan meer bezoekers te trekken omdat de kermis voor de meeste mensen in de vakantieperiode valt en zij misschien dat ene weekend wel in de gelegenheid zijn naar de kermis te gaan.
Vanzelfsprekend zijn ook de weersomstandigheden bepalend om de kermis te bezoeken, omdat bij een duur van 10 dagen er meer kans is op enkele dagen met mooi weer.
Hoe dan ook, het zijn toch de bezoekers van de kermis die moeten bepalen waar hun voorkeur naar uitgaat.
De inwoners van de gemeente Venray kunnen daarom nu hun eigen mening hierover geven op de Polling site www.burgersvanvenray.nl.
Gedurende de hele maand augustus kan men hierop aangeven het eens of oneens te zijn met de stelling: Een kermisduur van 10 dagen heeft geen meerwaarde.
BRON/TEKST: Burgersvanvenray.nl – zaterdag 2 augustus 2014.

Huldiging Chris Reemer – 80 jaar Mega Lunapark in Venray
Voorafgaand aan de officiële opening van de Venrayse kermis is vanmiddag Chris Reemer uit Bergen op Zoom gehuldigd voor het feit dat zijn attractie, het Mega Lunapark, voor de 80ste keer op de Venrayse kermis aanwezig is. Een hele prestatie, die begon in 1934 met exploitant Laurens Janvier en anno 2014 nog door kleinzoon Chris in ere wordt gehouden!

Chris Reemer ontving uit handen van kermiswethouder Ike Busser en kermisambtenaar Helene Busser een fraaie oorkonde en een fles champagne.
TEKST/FOTO: Redactie Kermisvenray.com – vrijdag 1 augustus 2014.

Venrayse kermis 2014 officieel van start gegaan
Vanmiddag is iets na 15.00 uur onder een strak blauwe hemel en met hoge temperaturen de Venrayse kermis 2014 officieel geopend door kermiswethouder Ike Busser op de nostalgische kermis op het Gouden Leeuwplein. De opening werd extra kracht bijgezet door het ontsteken van drie harde knallen door Schutterij 't Zandakker Gilde Sint Jan, terwijl variétéclown Desalles en brassband Djembé Agogo zorgden voor een feestelijke en gezellige omlijsting. Voorafgaand aan de opening werden ook dit jaar op verzoek de attracties ingezegend door Deken Smeets. Veel exploitanten maakten gebruik van deze mogelijkheid. Na de opening trok wethouder Busser met de groep genodigden over alle kermispleinen. Regelmatig werd er gestopt en werd een attractie uitgeprobeerd. De rondgang werd afgesloten bij de poffertjessalon op het Raadhuisplein waar alle genodigden getrakteerd werden op een portie overheerlijke poffertjes.

Presentator Rob van Lieshout (l) en kermiswethouder Ike Busser (r) tijdens de opening.
TEKST/FOTO: Redactie Kermisvenray.com - vrijdag 1 augustus 2014.

En toen paste het net niet...

Bij het proefdraaien van de 55 meter hoge Mach 5 Booster op het Raadhuisplein bleek dat de gondels tijdens hun vlucht enkele takken van een naburige boom raakten.
Om een goede exploitatie te waarborgen is in goed onderling overleg en met goedkeuring van de gemeente Venray besloten de in de weg hangende takken deels op te binden of te snoeien.
TEKST/FOTO: Redactie Kermisvenray.com - Donderdag 31 juli 2014. 

Eerste kermisexploitanten aanwezig in Venray!
In de loop van vandaag zijn de eerste kermisexploitanten gearriveerd in Venray. Het gaat om de families Van der Molengraft (Movie Shuttle), Bartelds (Mini Zweefmolen), Overkamp (Lucky Cranes en Barbercut) en Chris Reemer van het Mega Lunapark.
Kijk voor een foto-impressie van de aankomst van de eerste transporten in de rubriek "Foto's kermis Venray"!

De eerste exploitanten druppelen Venray binnen.
TEKST/FOTO: Redactie Kermisvenray.com – zondag 27 juli 2014. 

Venrayse kermiskrant 2014 is uit!
De Kermiskrant 2014, die verzorgd wordt door drukkerij-uitgeverij Van den Munckhof in samenwerking met de Gemeente Venray is uit. De krant wordt in het weekeinde van 26/27 juli verspreid in Venray en de directe omgeving in een oplage van 60.000 stuks.
Dit jaar kunt u de kermiskrant ook digitaal bekijken. Op www.peelenmaasvenray.nl/kermiskrant kunt u de krant digitaal doorbladeren zodat u volledig op de hoogte bent van alle ins en outs van de Venrayse kermis die van 1 tot en met 6 augustus weer de grootste publiekstrekker in de regio zal zijn.
TEKST: Drukkerij-uitgeverij Van den Munckhof – 25 juli 2014.

Kermis Venray 2014: Zes dagen lang topvermaak
Met de 55 meter hoge Mach 5 booster als absolute blikvanger!
En met nostalgische attracties op het Gouden Leeuwplein

Door: Harrie Messemaeckers

Van vrijdag 1 t/m woensdag 6 augustus 2014 staat Venray in het teken van de jaarlijkse kermis. Ook dit jaar is de gemeente er in geslaagd enkele topattracties naar Venray te halen waaronder de 55 meter hoge Mach 5 booster, de grote luchtschommel Rock-It, de Jumper-Jumper en één van Nederlands mooiste spookhuizen de Thriller.
De Venrayse kermis, die op vrijdag 1 augustus om 15.00 uur officieel geopend zal worden door wethouder Ike Busser bij de nostalgische kermis op het Gouden Leeuwplein telt dit jaar 65 attracties, waarvan er 12 nog nooit eerder in Venray te bewonderen zijn geweest. De attracties staan verspreid over 7 locaties in het centrum.

Nostalgische kermis op Gouden Leeuwplein
Dit jaar zal er wederom gelijktijdig met de reguliere kermis een nostalgische kermis gehouden worden op het Gouden Leeuwplein. Op deze derde editie staan een grote nostalgische zweefmolen, Hobbelende Geit, Peter Pan Railway en het mini reuzenrad Karimata. Verder wordt dit plein aangevuld met de uit België afkomstige Tea Cups (ronddraaiende schotels) en het kermiscafé Happy Traveller.
Het Schouwburgplein biedt dit jaar plaats aan ondermeer het Mega Lunapark, de alom bekende Turbo Polyp en de autoscooter Cyber Cars.
Op het Henseniusplein staat de rupsbaan Cocoon die na een jaar afwezigheid weer terug is. Voor de jeugdige kermisbezoeker staat er de carrousel.
De X-Factory heeft dit jaar wederom zijn standplaats gekregen op de Grote Markt voor de terrassen evenals het kikkerspel.
Op de Raadhuisstraat/hoek Hofstraat staat dit jaar de Rock-It, de reuze schommel die menig kermishart in 2009 en 2011 al sneller liet kloppen. Verder vindt u op de Raadhuisstraat o.a. de altijd snelle Power Dancer, het glazendoolhof Rainforest Labyrint, de simulator Movie Shuttle en voor de kinderen staat er de Babysport, een moderne variant op de aloude carrousel.
 
Topattracties op Raadhuisplein
Het Raadhuisplein biedt dit jaar plaats aan de hoogste attractie van deze kermis. De 55 meter hoge Mach 5 booster. Deze zaak is het best te vergelijken met een enorme windmolen waarmee je een snelheid bereikt van ruim 125 km per uur! De Mach 5 is door zijn hoogte en vele lampjes zowel overdag als ’s avonds een echte eyecatcher. Verder treft u op dit plein aan: één van Nederlands mooiste spookhuizen de Thriller,de Jumper-Jumper, die in 2012 veel furore maakte op de Venrayse kermis en ook mede daardoor de George Reemer Kermisprijs in de categorie grootvermaak in ontvangst mocht nemen en de prachtige gedecoreerde familie-achtbaan Goldmine Express. Het Raadhuisplein biedt verder o.a. nog plaats aan de consumptiezaak Sweet Sensation, een zaak van waaruit de lekkerste en mooiste creaties op het gebied van fruit en chocolade verkocht worden.
Het grasveld bij de Grote Kerk staat dit jaar volledig in het teken van de kinderzaken. De meest in het oog springende attractie belooft de Walking Waterballs te worden. De attractie bestaat uit een grote ronde bak gevuld met water met daarop diverse grote doorzichtige opblaasbare ballen, waarin bezoekers plaatsnemen en zo al lopend en rollend zich over het water voortbewegen. Op iedere kermis waar deze attractie staat is het een ongekend succes. Verder staan hier opgesteld de superlange glijbaan Mega Slide, trampoline, nostalgische bootjesmolen, mini zweefmolen, Funny Flight, Mini Cars en kunnen de kleintjes op avontuur in de Buggy Ride.
Alle pleinen worden aangevuld met zeer uiteenlopende spel- en consumptiezaken. Kortom: Kermis Venray 2014 mag je niet missen!!!
De Venrayse kermis is iedere dag geopend van 13.00 t/m 01.00 uur, m.u.v. vrijdag (15.00 t/m 01.00 uur) en zaterdag (13.00 t/m 02.00 uur). Een ritje in een grote attractie kost € 2,30  p.p. (m.u.v. enkele grote topattracties). Alle kinderzaken vragen € 1,50 p.p. Ook zijn er dit jaar weer diverse randactiviteiten tijdens de kermis zoals een kermismarkt en kroegentocht op maandag. Dinsdagmiddag is het kindermiddag terwijl ’s avonds een groot vuurwerk wordt ontstoken vanaf het voormalige parkeerterrein aan de Gouden Leeuw. Woensdagavond is de jaarlijkse trekking van de kermisloterij met dit jaar als hoofdprijs een Middellandse Zee Cruise t.w.v. € 1.000,-! Kijk voor alle informatie, het laatste nieuws en uitgebreide actuele foto-reportages op: www.kermisvenray.com
Tekst: Redactie Kermisvenray.com - Maandag 21 juli 2014. 

Venrayse kermis 2014: 65 attracties van nostalgie tot hightech!
De Venrayse kermis die in 2014 gehouden wordt van vrijdag 1 t/m woensdag 6 augustus zal bestaan uit 65 attracties.  Het zijn er daarmee evenveel als in 2013. Het belooft een fraaie kermis te worden door een aantrekkelijk aanbod van attracties voor iedere doelgroep.
Venray verwelkomt dit jaar 11 attracties die voor het eerst op deze kermis aanwezig zullen zijn. In de categorie grootvermaak gaat het om de spectaculaire 55 meter hoge Booster Mach 5 van de kermisondernemers Jean de Vries en Arend Harms en de familie-achtbaan van Martin Hendriks. In de categorie kindervermaak zijn de uit België afkomstige Tea-Cups nieuw evenals de Bungee Trampoline. Verder zijn de volgende oefeningspelen en consumptiezaken voor het eerst in Venray te bewonderen: Pijl en Boog (van der Vorst), Monkey Game (Scheepers-van Gool), Barbercut (Overkamp), de Lijntrek en Ballenfontein van Boersma en de Snackkraam van Fieten. Daarnaast  exploiteert de uit Rotterdam afkomstige familie Van Heuven-Dauphin voor het eerst hun unieke Kermiscafé op de Venrayse kermis.
Naast alle spectaculaire en nieuwe attracties zullen de oude vertrouwde gezichten ook  dit jaar niet ontbreken, zoals de Autoscooter, Mega Lunapark, Turbo Polyp, Rupsbaan en de Breakdance. De kinderen kunnen o.a. terecht bij de superlange glijbaan Mega Slide, varen in de Bootjesmolen onder leiding van een echte kapitein, in de Funny Flight of op avontuur in de Buggy. Daarnaast keert de prachtige Grand Carrousel (twee etages) terug die afgelopen jaar voor veel furore zorgde en de George Reemer Kermisprijs in de categorie kindervermaak won.
Natuurlijk is de kermis niet compleet zonder een breed scala aan zeer uiteenlopende oefeningspelen en consumptiezaken.
Na de successen van afgelopen twee jaar zal er dit jaar wederom gelijktijdig met de reguliere kermis een nostalgische kermis gehouden worden op het Gouden Leeuwplein. Op deze derde editie staan o.a. de Hobbelende Geit, Nostalgische Zweefmolen, Peter Pan Railway en het reuzenradje Karimata.
Reden genoeg om van vrijdag 1 t/m woensdag 6 augustus de Venrayse kermis te bezoeken!
Kijk voor de complete attractielijst op de pagina “Attractielijst 2014” elders op deze site.
BRON: Kermisteam gemeente Venray – TEKST: Redactie Kermisvenray.com – Zondag 9 februari 2014

Venrayse kermis 2014: Inschrijving geopend
De Venrayse kermis die in 2014 gehouden zal worden van vrijdag 1 t/m woensdag 6 augustus wordt de komende weken verpacht. Medio januari 2014 weten we welke attracties de Venrayse pleinen en straten kleur zullen gaan geven. Om de kermis extra aantrekkelijk te maken voor de ruim 200.000 bezoekers, die Venrays grootste evenement jaarlijks trekt, worden er, voordat de verpachting van start gaat (kermisexploitanten kunnen in deze periode hun eventuele interesse voor de Venrayse kermis kenbaar maken), enkele top-attracties voorverpacht. Voor de editie van 2014 is de keuze gevallen op de reuze schommel Rock-It van Peter Stroucken uit Echt, die in 2009 en 2011 al eens op de Venrayse kermis te bewonderen was en de winnaar van de George Reemer Kermisprijs 2012 in de categorie grootvermaak de Jumper Jumper van Ad Ordelman uit Apeldoorn.
Naast de bovengenoemde twee voorverpachte attracties, zijn de volgende attracties reeds ook gegund (meerjaren contract): Turbo Polyp, Power Dancer Mega Lunapark, Autoscooter, Grand Carrousel, Babysport, Fotoschietsalon, Boksbal, Nougat-/Suikerwerken, Pinda/Popcorn, Poffertjessalon, Suikerspin, Visverkoop, Pizzabakkerij, IJsverkoop en de Gebakkraam. In totaal worden er rond de 65 attracties geplaatst. De inschrijving sluit dinsdag 17 december 2013.

De spectaculaire reuze schommel Rock-It van Peter Stroucken zal in 2014 weer zijn rondjes draaien op de Venrayse kermis!
BRON: Kermisteam gemeente Venray – TEKST: Redactie Kermisvenray.com – Zondag 24 november 2013.

Top

© HaMe Schausteller Fotografie & Promotie (Venray-NL)  | Info: redactie@kermisvenray.com