KERMISVENRAY.COM~KERMISVENRAY.COM~KERMISVENRAY.COM~KERMISVENRAY.COM~KERMISVENRAY.COM~KERMISVENRAY.COM~KERMISVENRAY.COM~KERMISVENRAY.COM

NIEUWSPAGINA 2016

Venrayse kermis 2016 officieel van start gegaan
Vanmiddag is iets na 15.00 uur de Venrayse kermis 2016 officieel geopend door kermiswethouder Ike Busser op de kinderkermis op het Gouden Leeuwplein. De opening werd extra kracht bijgezet door het ontsteken van drie harde knallen door Schutterij 't Zandakker Gilde Sint Jan, terwijl variétéclown Desalles zorgde voor een feestelijke en gezellige omlijsting. Voorafgaand aan de opening werden ook dit jaar op verzoek de attracties ingezegend door Deken Smeets. Veel exploitanten maakten gebruik van deze mogelijkheid. Na de opening trok wethouder Busser met de groep genodigden, waaronder de voorzitter en de directeur van de twee kermisbonden BOVAK en NKB, over alle kermispleinen. Regelmatig werd er gestopt en werd een attractie uitgeprobeerd. De rondgang werd afgesloten bij de poffertjessalon op het Raadhuisplein.

Wethouder Ike Busser (r) opende na een korte toespraak iets na 15:00 uur de Venrayse kermis 2016.
TEKST/FOTO: Redactie Kermisvenray.com – vrijdag 5 augustus 2016.

Kermisexploitanten druppelen Venray binnen!
Nadat begin deze week al de Bussensport gearriveerd was, reden vandaag ook de eerste woonwagens Venray binnen. Natuurlijk was de redactie van Kermisvenray.com hierbij aanwezig. Kijk voor een foto-impressie van de aankomst van de eerste transporten in de rubriek "Foto's kermis Venray"!
Morgen zullen de exploitanten vanuit Tilburg arriveren in Venray. Dat belooft een drukke aankomstdag te worden. Wij houden u op de hoogte!

De eerste exploitanten zijn gearriveerd in Venray.
TEKST/FOTO: Redactie Kermisvenray.com – zondag 31 juli 2016.

Venrayse kermis 2016: 64 attracties van nostalgie tot hightech!
De Venrayse kermis, die in 2016 gehouden wordt van vrijdag 5 t/m woensdag 10 augustus, zal bestaan uit 64 attracties. Het belooft een fraaie kermis te worden door een aantrekkelijk aanbod van attracties voor iedere doelgroep.
Venray verwelkomt dit jaar 12 attracties die voor het eerst op deze kermis aanwezig zullen zijn. In de categorie grootvermaak gaat het om de spectaculaire 40 meter hoge No Limit  van de Apeldoornse kermisonderneming Van Reken-Venekamp en het middel-grote reuzenrad van de familie Marcellis. In de categorie kindervermaak zijn de Tea-Cups nieuw evenals de Adventure Ride een attractie waarbij kinderen in een autootje over een vast berg en dal parcours op ontdekkingsreis gaan. Verder zijn de volgende oefeningspelen voor het eerst in Venray te bewonderen: Lijntrek (Kulpe), Monsterdrop (Boesveld), Pijl en Boog (Van Reken-Venekamp), Launch the Coconut (Van der Tuin), Hang je Rijk (De Vries), Ballenfontein (Emekli) en kunnen kinderen een ritje maken op de pony’s van de familie Jagers-Muliedda.
Naast alle nieuwe attracties zullen de oude vertrouwde gezichten ook dit jaar niet ontbreken, zoals de autoscooter, Mega Lunapark, Turbo Polyp, rupsbaan en de Breakdance. Na een paar jaar van afwezigheid zullen ook de zeer spectaculaire Sound Machine en de reuze schommel Rock-it weer aanwezig zijn, die laatste won in 2012 de George Reemer Publieksprijs. De kinderen kunnen o.a. terecht bij de Grand Carrousel, trampolines, varen in de nostalgische bootjesmolen onder leiding van kapitein Geert Eeringa en bij de olifanten-carrousel Jumbo, die afgelopen jaar veel belangstelling trok. Natuurlijk is de kermis niet compleet zonder een breed scala aan zeer uiteenlopende oefeningspelen en consumptiezaken.
Reden genoeg om van vrijdag 5 t/m woensdag 10 augustus de Venrayse kermis te bezoeken!
Kijk voor de complete attractielijst op de pagina “Attractielijst 2016” elders op deze site.

De spectaculaire Sound Machine is na een afwezigheid van 5 jaar weer present op de Venrayse kermis!
BRON: Kermisteam gemeente Venray – TEKST/FOTO: Redactie Kermisvenray.com – Zaterdag 30 januari 2016

Venrayse kermis 2016: Inschrijving geopend
De Venrayse kermis die in 2016 gehouden zal worden van vrijdag 5 t/m woensdag 10 augustus wordt de komende weken verpacht. Medio januari 2016 weten we welke attracties de Venrayse pleinen en straten kleur zullen gaan geven. Om de kermis extra aantrekkelijk te maken voor de ruim 200.000 bezoekers, die Venrays grootste evenement jaarlijks trekt, worden er, voordat de verpachting van start gaat (kermisexploitanten kunnen in deze periode hun eventuele interesse voor de Venrayse kermis kenbaar maken), enkele top-attracties voorverpacht. Voor de editie van 2016 is de keuze gevallen op de reuze schommel Rock-It, Nederlands grootste transportabele achtbaan met draaiende gondels Super Mouse en is er de terugkeer van de Jumbo, de familieattractie waarin kinderen in een olifantje kunnen vliegen tot een hoogte van 8 meter. Deze attractie kon afgelopen jaar al op veel belangstelling rekenen. Daarnaast zal er een middelgroot reuzenrad zijn opwachting maken.
Naast de bovengenoemde voorverpachte attracties zijn de volgende zaken reeds gegund: Mega Lunapark, Turbo Polyp, Power Dancer, Autoscooter, Babysport, Nostalgische carrousel, Nostalgische bootjesmolen, Mini Cars, Lucky Cranes, Fotoschietsalon, Lucky Duck, Kop van Jut, Big One, Monsterdrop, Gebakkraam, Churros, Pinda/Popcorn, Pizza, Poffertjeskraam, Vis, Snacks, Suikerspin en Nougat/Suikerwerken. In totaal worden er rond de 65 attracties geplaatst. De inschrijving sluit dinsdag 15 december 2015.
BRON: Kermisteam gemeente Venray – TEKST: Redactie Kermisvenray.com – Maandag 16 november 2015.

Top

© HaMe Schausteller Fotografie & Promotie (Venray-NL)  | Info: redactie@kermisvenray.com