KERMISVENRAY.COM~KERMISVENRAY.COM~KERMISVENRAY.COM~KERMISVENRAY.COM~KERMISVENRAY.COM~KERMISVENRAY.COM~KERMISVENRAY.COM~KERMISVENRAY.COM

NIEUWSPAGINA 2018

Venrayse Koningskermis blijkt schot in de roos!
Vele duizenden bezoekers genoten vandaag op het Gouden Leeuwplein van attracties zoals het lunapark, rupsbaan en carrousel. De kermis is zaterdag en zondag nog te bezoeken vanaf 13:00 uur....

TEKST: Redactie Kermisvenray.com / FOTO: Organisatie Koningskermis- Vrijdag 27 april 2018

Venrayse Koningskermis van start!
Vanmiddag is iets na 16:00 uur op het Gouden Leeuwplein de eerste Venrayse Koningskermis officieel geopend door wethouder Ike Busser. Voorafgaand sprak ook de voorzitter van kermisvakbond BOVAK, Atze Lubach, enkele woorden. De opening van de kermis werd feestelijk omlijst door ballonnenclown Willy die tevens ook vrijkaartjes uitdeelde onder het aanwezige publiek. De kermis draait nog tot en met zondag 29 april. 
Vrijdag 27 april (Koningsdag) is de kermis geopend vanaf 10:00 uur. Zaterdag 28 en zondag 29 april vanaf 13:00 uur.

Foto v.l.n.r.: Clown Willy, wethouder Ike Busser, oranjecomité voorzitter Gerda van Stelten, BOVAK voorzitter Atze Lubach en de organisatoren Frits en Yvonne Hoefnagels.
TEKST/FOTO: Redactie Kermisvenray.com - Donderdag 26 april 2018

Venray krijgt een Koningskermis!
Naast de alom bekende en befaamde zomerkermis - ieder jaar begin augustus in het centrum van Venray - zal dit jaar voor het eerst ook rondom Koningsdag een kermis worden georganiseerd en wel van donderdag 26 tot en met zondag 29 april op het Gouden Leeuwplein. De Koningskermis is een initiatief van en wordt georganiseerd door kermisondernemer Frits Hoefnagels uit het Brabantse Bakel. Het gaat een echte familiekermis worden met zaken als een cakewalk, rupsbaan, grote nostalgische carrousel en enkele oefeningspelen en consumptiezaken. Voor de locatie Gouden Leeuwplein is gekozen om met Koningsdag een goede aansluiting te hebben  op de activiteiten georganiseerd op het Schouwburg- en Henseniusplein waar onder andere de jaarlijkse kinderrommelmarkt wordt georganiseerd. De kermis wordt donderdag 26 april om 16:00 uur geopend. Koningsdag 27 april is de kermis al vanaf 10:00 uur geopend. Op de overige dagen is het publiek vanaf 13:00 uur van harte welkom.

De Cakewalk (foto) van organisator Frits Hoefnagels is één van de aanwezige attracties op de eerste Venrayse Koningskermis.
TEKST/FOTO: Redactie Kermisvenray.com – Maandag 26 maart 2018. 

Venrayse kermis 2018: 90 meter de lucht in!
De Venrayse kermis, die dit jaar gehouden wordt van vrijdag 3 tot en met woensdag 8 augustus, zal bestaan uit 64 attracties. Het belooft een fraaie kermis te worden door een aantrekkelijk aanbod van attracties voor iedere doelgroep.
Venray verwelkomt dit jaar 12 attracties, die voor het eerst op deze kermis te zien zullen zijn. In de categorie grootvermaak gaat het om de 90 meter hoge Goldmine Tower van de Apeldoornse kermisondernemer Ad Ordelman. In 2015 bezocht een gelijksoortige vrijevaltoren Venray al en mocht toen rekenen op een immense publieke belangstelling en won mede hierdoor ook de George Reemer Publieksprijs. Tevens is de spectaculaire Air Race Bungee (katapult) van Daniël de Voer nieuw. In de categorie kindervermaak zijn de Tea-Cups XXL en de Walking Waterballs voor het eerst present, evenals Nederlands allernieuwste uitkijk-carrouseltoren Big Balloon. Verder zijn de volgende oefeningspelen en consumptiezaken voor het eerst in Venray te bewonderen: Ballenfontein (Geven-Leclair), Jackpot (Roels), Trapdoor (Roels), Pusher (Cordier-Rooze), Belgische Wafels (Jagers) en kunnen kinderen een ritje maken op de pony’s van de familie Jagers-Muliedda. Als laatste nieuwe zaak komt de Free Style Jumper naar Venray. Het betreft een geheel nieuw concept op de Nederlandse kermis waarbij de deelnemer een sprong maakt vanaf een springplank.
Naast alle nieuwe attracties zullen de oude vertrouwde gezichten ook dit jaar niet ontbreken, zoals de autoscooter, Mega Lunapark, Turbo Polyp, rupsbaan en de Breakdance. Na een paar jaar van afwezigheid zal ook Nederlands allergrootste funhouse het Fire Department weer aanwezig zijn. De kinderen kunnen onder andere terecht bij de Grand Carrousel, trampolines, varen in de nostalgische bootjesmolen onder leiding van kapitein Geert Eeringa en bij de olifanten-carrousel Jumbo. Natuurlijk is de kermis niet compleet zonder een breed scala aan zeer uiteenlopende oefeningspelen en consumptiezaken.
Reden genoeg om van vrijdag 3 tot en met woensdag 8 augustus de Venrayse kermis te bezoeken!

Kijk voor de complete attractielijst op de pagina “Attractielijst 2018” elders op deze site.
BRON: Kermisteam gemeente Venray – TEKST: Redactie Kermisvenray.com – Vrijdag 16 maart 2018.

Ook de allerkleinste dorpskermissen in de gemeente Venray gaan door in 2018
De Venrayse kerkdorpen Castenray, Geijsteren, Heide en Veulen behouden ook dit seizoen hun kermis. De gemeente Venray is er in geslaagd een nieuwe exploitant te vinden voor deze vier kleinste dorpskermissen.
Wethouder Ike Busser heeft deze week in het college groen licht gekregen voor de overeenkomst met de Oostrumse exploitant Willy Sterrenberg van de firma Sterevents.
Dit bedrijf gaat in de vier eerdergenoemde dorpen de kermis organiseren. Vaste onderdelen zijn een calypso, rups of een funhouse, een draaimolen, schiettent en een suikerspin/snoepkraam.

Wethouder Busser is blij dat de vier dorpen snel duidelijkheid hebben over het doorgaan van hun kermis. “We zijn nadat we niet rond kwamen met de exploitant van de kermissen op de andere dorpen, meteen op zoek gegaan naar andere gegadigden en hebben die gelukkig snel gevonden. Alleen voor Geijsteren zijn we nog bezig met één aanvullende vermaakzaak, dat is nog niet helemaal rond, maar ik heb er alle vertrouwen in dat we ook daar binnenkort uitkomen”, aldus de wethouder.
BRON/TEKST: Redactie Kermisvenray.com - 16 maart 2018.

Gemeente Venray gaat vier dorpskermissen zelf organiseren
De gemeente Venray gaat dit jaar zelf de kermissen organiseren in de dorpen: Castenray, Geijsteren, Heide en Veulen. nadat de gemeente en de organisator van de Venrayse dorpskermissen, de Gebr. Regter uit het Brabantse Langenboom, er niet in slaagden om tot overeenstemming te komen over een contract voor alle elf kerkdorpen. In de overige dorpen blijft de organisatie van de kermis dit jaar onveranderd in handen van de broers Regter die de dorpen al sinds 2008 jaarlijks van attracties voorzien.

In 2019 wil de gemeente de elf dorpskermissen weer als één pakket onderbrengen bij een organisator.
TEKST/FOTO: Redactie Kermisvenray.com - 28 februari 2018.

 

Top

© HaMe Schausteller Fotografie & Promotie (Venray-NL)  | Info: redactie@kermisvenray.com